İsyan ettiren olay, Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında meydana geldi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı polis ekipleri, canlı bomba ihtimali olan IŞİD üyesi olduğu öğrenilen 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Teröristler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis memurlarından biri araçtan indi.

polis-1

Bu sırada araçtaki saldırgan, giysisinde sakladığı kesici bir cisimle önde oturan polis memuru Sinan Acar'a saldırdı.

 

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU, İŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri yaralı polise müdahale etti. Ancak vücudunun üst kısmına ağır darbeler alan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

polis

IŞİD'li şüpheli ise olay yerinde başka bir polis tarafından öldürüldü.

TERÖRİSTİN ÜZERİ YETERİNCE ARANMADI MI?


Canlı bomba şüphesi ile gözaltına alınan teröristin bıçağı emniyetin içine nasıl soktuğu, gözaltına alınmadan önce üzerinin yeterince aranıp aranmadığı gibi isyan ettiren soru işaretleri için ise Emniyet ayrı bir soruşturma başlattı.

SORUŞTURMAYA YAYIN YASAĞI


Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak kısıtlama kararı verildiğini duyurdu.  Savcılık, saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldürüldüğü olaya ilişkin yazılı ve görsel medyada yapılan yayınların,  olayın aydınlatılmasını, şüphelilerin yakalanmasını engelleme riski oluşturduğunu belirtti. Başsavcılık, bu gerekçeler ve ilgili yasalara göre soruşturmada kısıtlama kararı verildiğini duyurdu.

BURSA'YA ACI HABER


İstanbul'da 'canlı bomba' olduğu şüphesiyle gözaltına alınan IŞİD'li teröristin bıçaklı saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit olan 24 yaşındaki polis memuru Sinan Acar´ın acı haberi Bursa´daki ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. 5 aylık polis memuru olduğu ve 1 hafta önce nişanlandığı öğrenilen Sinan Acar´ın cenazesi, Bursa´da düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Polis memuru Sinan Acar, dün gece saat 22.45 sıralarında Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde 'canlı bomba' olduğu şüphesiyle gözaltına alınan IŞİD'li bir teröristin saldırısına uğradı. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Sinan Acar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Adı açıklanmayan DEAŞ´lı terörist ise olay yerinde vurularak öldürüldü.

Acı haber, Sinan Acar´ın ailesinin oturduğu Hüdavendigar Mahallesi Ay Sokak´ta oturan ailesine polis tarafından dün gece ulaştırılmak istendi. Ancak, baba Erdem ve anne Gülşen Acar'ın bir yakınlarının düğünü için Ankara´da oldukları öğrenildi. Acı haberi telefonla alan ailenin Ankara'dan İstanbul´a geçtiği bildirildi. Ay Sokak'taki evine Türk bayrağı asılan Sinan Acar'ın 5 ay önce polis memuru olarak göreve başladığı ve 1 hafta önce de nişanlandığı öğrenildi. Şehit Sinan Acar'ın 4 gün sonra 18 Ağustos'ta da doğum günü olduğu belirtildi.

Sinan Acar'ın İstanbul´da Vatan Caddesi´ndeki Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılacak törenin ardından Bursa´ya getirilerek, ikindi vakti Mihraplı Camii´nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Polis memurunun şehit edilmesinin ardından operasyon başlatıldı" desc="İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi üzerinde bulunan yerleşkesinde gözaltındaki IŞİD'linin bıçakla saldırdığı polis memuru Sinan Acar'ı şehit etmesinin ardından terörle mücadele ekipleri Fatih Aksaray'da operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i çocuk 12 kişi gözlatına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/resimid_3814245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/polis-memurunun-sehit-edilmesinin-ardindan-operasyon-baslatildi-1971700/"]