Organize Sanayi Bölgesi 2`nci etapta bulunan Selçuk İplik Fabrikası'na ait depo kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

 

resimid_3817604

Dumanları görenlerin haber vermesiyle olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

4 İTFAİYE VE 3 VATANDAŞ DUMANDAN ZEHİRLENDİ

resimid_3817586

Pamuk ve elyaf dolu olan depodaki yangının büyüklüğü nedeniyle bölgeye yakın olan Sam Mahallesi´ndeki birçok ev boşaltıldı. İtfaiyenin 28 araç ve 75 personelle müdahale ettiği yangında 4 itfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi.

resimid_3817606

Dumandan etkilenen itfaiyeciler ve vatandaşlar olay yerindeki ambulanslarla hastanelere götürüldü.

5 YILDA 2'İNCİ YANGIN

resimid_3817583

Mahalle sakinleri ise aynı depoda son 5 yılda 2 defa yangın çıktığını belirterek, tepki gösterdi. Vatandaşların da katıldığı yangın söndürme çalışmaları devam ederken, mahalleyi kaplayan duman nedeniyle vatandaşlara maske dağıtıldı.

111

Fabrikanın deposunu saran alevleri kontrol altına almaya çalışan itfaiye ekipleri, yangının çevredeki evlere yayılmaması için büyük çaba gösteriyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

resimid_3817741

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yangında şu ana kadar can kaybına ulaşmadıklarını belirterek, şunları dedi:

"16.04´te bize ihbar geliyor. Güçlü bir şekilde olay yerine hemen intikal ediyoruz, fakat içeride bu depo yangını pamuk, elyaf gibi ürünler var. Söndürüldüğünde tekrar alev alan ürünler bunlar. Organize itfaiyesi, büyükşehir itfaiyesi, su takviyesi aldığımız yerler de var. Yaklaşık 30 araç ve 100 personelle 4-5 saattir müdahalemiz devam ediyor. Şuna seviniyoruz, resmi olarak ulaştığımız can kaybı veya başka bir şey yok. Buradaki evlere sıçrama söz konusu değil. Fabrikanın diğer imalat yerine ulaşması söz konusu değil. Yangın bir süre devam edecek gibi görünüyor. Yoğun şekilde mücadelemiz devam ediyor. Yangına müdahalemiz kontrollü şekilde devam edecek. 4 tane itfaiye erimiz dumandan etkilendi, arkadaşlarımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor."