RÖPORTAJ: Nil SOYSAL

Gülferi Yıldırım, elektronik mühendisi, 25 yıldır sağlık sektöründe üst düzey yönetici olarak çalışıyor. Bir üniversitede öğretim görevlisi, diğer bir üniversitede psikoloji okuyor. Meltem Gökhan... Kendi inşaat firması var. Özlen Köprülü, organizatör. Hande Altay Kurucu, dekorasyon firması var. Öykü Uğuz 22 yaşında. Bilgi Üniversitesi’nde okuyor. Ama kişisel gelişim konusunda önemli bir birikime sahip. Esra Eren, 37 yaşında ve zeytinyağı üreteciliği yapıyor.

51 önemli isim

Seyahati nedeniyle aramıza katılamayan Esra Uyman ünlü bir ayakkabı tasarımcısı. Kendilerine “7 mutlu kadın” diyorlar.

7 mutlu kadın, mutluluk için el ele verdi. 5-7 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde 3’üncüsü yapılacak “Mutlu İnsan Zihin-Ruh- Beden Festivali’nde 5 bin kişiye dokunmayı hedefliyor! Festivalde, alanında uzman 51 önemli isim 70 ayrı eğitim gerçekleştirecek.

Festivalin kurucusu Gülferi Yıldırım, “Mutluluğun parayla ilgisi yok. Ben başardım, herkes başarabilir!” diyor. İşte anlattıkları:
■ 5 sene önce yoga, meditasyon ve enerji çalışmalarıyla tanıştım. Zorlukların üstesinden geldim, kendimi hiç olmadığım kadar iyi hissettim.
■ Fark ettiğim en önemli şey, ben değişince dünyanın değiştiği oldu. Festival fikri de bu dönüşümü baz alarak, bu alandaki eğitmenleri daha çok kişiyle buluşturup hayatlarına dokunma isteğiyle doğdu.
■ Kafayı olumsuzluklara yordukça enerjini aşağı çekiyorsun. Bir gecede dünyayı cennet yapamayız. Ama içimizi cennete çevirebiliriz. Bunun için de umudumuzu kaybetmememiz lazım. Umut güveni, güven de başarıyı getirir.
■ Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; başarı mutluluk getirmez. Bakıyorsun çevrene; para var, kariyer var, aile iyi, ama mutluluk yok!
■ İsteyen, inanan ve emek veren herkes mutluluğu yakalayabilir. Her şey pozitif düşünmekle başlar ve bu, herkesin geliştirebileceği zihinsel bir beceridir. Verdiğim tüm eğitim ve seminerlerde nörobilimsel olarak bunun nasıl yapılabileceğini anlatıyorum ben.
■ Sevgi ile büyütülür mutluluk. Bunun için de emek ister. Hayal ister!.. Hayal kuracaksın.