Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Sincar ve Karakoçak'taki saldırıları kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

"ZATEN GERGİN OLAN ORTAM DAHA DA GERİLİYOR"

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Sonuçlar açıklandıktan sonra partime geri döneceğim" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'ye ne zaman döneceğiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Erdoğan, 'Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra AK Parti'nin başına döneceğim' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-1-409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-erdogan-ile-yildirim-bir-araya-geldi-1815483/"]

 

"OPERASYON YASAL YÖNETİMLERİ ES GEÇİLEREK YAPILDI"

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra) ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN "RUSYA'YA BİLGİ VERDİK" İFADELERİNİ KULLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Reuters'in sorularını yanıtlarken, 'Sincar'ın, Kandil olmasına izin vermeyeceğiz. Saldırılar öncesi ABD, Rusya ve Kuzey Irak'a bilgi verdik' ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklaması öncesi, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da Rusya'nın açıklamasına benzer bir tepki gelmişti.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... TSK'nın hava harekatına ABD'den tepki" desc="ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarından dolayı ABD'nin endişe duyduğunu söyledi. Toner, telekonferans aracılığıyla düzenlediği basın toplantısında, 'Endişemizi Türk hükümetine ilettik. Saldırılar ABD ya da koalisyon tarafından onaylanmadı' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-7-10.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-tsknin-hava-harekatina-abdden-tepki-1815476/"]