Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Almanya cephesinden gelen 'Gümrük birliği çıkışını' değerlendiren Erdoğan "Almanya AB müktesebatına uymayan ülke konumundadır. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır" dedi. Gurbetçilere de çağrı yapan Erdoğan, Alman hükümetini oluşturan siyasi partileri kastederek "Bunları desteklemeyin. Bunlar Türkiye düşmanı" dedi.

"BİR MİLYONA YAKIN TÜRK SEÇMEN VAR"


Cuma namazı çıkışı gazetecilere konuşan Erdoğan şunları söyledi; "Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke konumunda. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır. Orada Müslüman düşmanlığı yapmayan partilere verin. Bu artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın onur mücadelesidir.  Onların aklına da ihtiyacımız yok. Buradaki siyasi partiler bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri lazım.
Bunu Hamburg Zirvesi'nde de gördük. Oradan döndük geldik ama değişen bir şey yok. Orada asıl bu işi değiştirecek olan 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye'ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Orada bulunan bu teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını ben sayın Merkel'e verdim. Hâlâ bekliyoruz.
Onların burada 3-5 tutuklusu var sürekli bunları istiyorlar, kusura bakmasınlar bizim de yargımız var."

MERKEL NE DEMİŞTİ?


Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Türkiye'yle Gümrük Birliği her halükarda şimdilik genişletilmeyecek ve güncellenmeyecek. Herhangi bir derinleşme olmayacak” demiş, Türkiye’ye Avrupa Birliği’ne üyelik yardımlarını da en düşük seviyeye çektiklerini duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Yıldırım: Almanya racon kesiyor" desc="Alman mevkidaşı Angela Merkel'in Türkiye'ye yönelik sarf ettiği 'Gümrük Birliği her halükarda şimdilik genişletilmeyecek ve güncellenmeyecek. Herhangi bir derinleşme olmayacak' sözlerine yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım 'Almanya racon kesiyor. Bu doğru değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/binali-yildirim-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yildirim-almanya-racon-kesiyor-1979089/"]