OSB'de ki birçok kişi etrafa yayılan zehirli gaz ve dumandan etkilendi. Olay bu sabah saat 06.00 sularında meydana geldi. İddiaya göre Boytek adlı firmada kazanın birinde meydana gelen kimyasal reaksiyon nedeniyle aşırı ısınmadan dolayı yangın meydana geldi. Patlama sonrası havaya yayılan gaz nedeniyle Çerkezköy organize Sanayi Bölgesi'nde kırmızı alarm verildi.

fabrika-patlama-1 FOTO: sozcu.com.tr

ÖZEL KIYAFETLERLE MÜDAHALE DE BULUNDULAR


Afat ekiplerinin müdahale ettiği olayda itfaiye ekipleri emniyet görevlileri fabrikanın bulunduğu sokağı çember altına alırken, Organize Bölge Müdürlüğü’nde işe giden birçok fabrika işçileri tahliye edilerek evlerine geri gönderdi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Dumandan ve gazdan etkilenen 100’den fazla işçi Çerkezköy ve Çorlu’da bulunan hastanelere sevk edilirken, 112 çalışanları da gaz maskeleriyle ve özel kıyafetlerle yaralılara müdahalede bulundu.

FOTO: DHA FOTO: DHA

SONUÇLARA GÖRE YAPTIRIM UYGULANACAK


Kimyasal gazdan dolayı birçok işçinin etkilendiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Abban, “işçilerimizin hayati tehlikeleri yok. Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüyle görüştüm ve saat 08.00 itibariyle de Valimize gerekli bilgileri verdim. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yetkililer gelecek ve fabrikayla ilgili olarak nasıl bir yaptırım uygulanacaksa yada tespitleri ne doğrultuda çıkacaksa ona göre karar verilecek” ifadelerini kullandı.

fabrika-patlama-3

ÇOCUKLARINIZI DIŞARI ÇIKARMAYIN


Diğer yandan sağlık kuruluşları tarafından yapılan açıklamada kimyasal maddenin havada dağılmasından dolayı zehirlenmelerin meydana gelebileceği ve bundan dolayı da özellikle çocukların dışarı çıkarılmaması gerektiği ifade edildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


OSB’de faaliyet gösteren bir fabrika tarafında çalışanlarına yönelik yapılan açıklamada, “Değerli çalışanlarımız, akşam organize bölgesinde yaşanıldığı düşünülen kimyasal sızıntı olma ihtimaline karsı özellikle gece vardiyasından çıkan çalışanlarımız iş kıyafetlerini ve varsa etkilenen diğer kıyafetlerini diğer kullandığı elbiselerden ayrı yıkamalarını ve duş almalarını öneririz. Emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir. (Sütü sağıp atmaları önerilir) Gerekli bilgi alındıktan sonra tekrardan bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

KİMYASAL MADDE BOŞALTILMIŞTI


Çerkezköy Haber'de yer alan bir habere göre ise kırmızı alarma neden olay Boytek fabrikası kısa bir süre öncede Çerkezköy’de kanalizasyon hattına boşaltılan kimyasal madde ile gündeme gelmişti.

FOTO: DHA FOTO: DHA

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Tekirdağ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Kapaklı İlçesi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren boya-kimya fabrikasında 12.04.2017 tarihinde saat 06:30 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle yangın meydana gelmiş olup, yangın itfaiye yetkililerince kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir.

FOTO: DHA FOTO: DHA


AFAD tarafından bölgede gerekli ölçümler yapılmış olup, çevreye ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir maddeye rastlanmamıştır. Bazı basın organlarında yer alan yanıltıcı haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesi hususu kamuoyuna duyurulur” denildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA