Ekonomi çok iyi gidiyor nakaratını olur olmadık yerde, her ortamda tekrar ettiklerine göre ters giden bir şeyler mi var acaba? Benim kulağıma sanki korkudan çalınan ıslık gibi geliyor.
Protokol sırasına göre tabii ki önce Cumhurbaşkanı Erdoğan... Diyor ki; “Her şey iflastaydı, daktiloları geliyor Başbakanlık’ın önüne fırlatılıyordu, herkes aç, susuz öyle bir noktaya gelmişti...”

* * *

Sahi daktilo ne? Sakın o atılan “yazar kasa” olmasın? Neyse ben daktilodan devam edeyim...
Hadi biri daktilo attı diyelim... Adamı olduğu yere yığarlar... Daktilo daha yere düşmeden terörist ilan edip, pota gibi duvara yapıştırır bir de üstüne smaç basarlar.
O zamanlar en azından “protesto etmek” diye bir kavram vardı. Bugün bırakın daktiloyu, laf atamazsınız. Sanal ortamda bile tweet atanlar aylarca, yıllarca hapis yatıyor.

* * *

Daha yeni Şanlıurfa ve Kayseri’de adamlar “açım” diyerek kendilerini yaktı. Haber dahi olmadı! İflas edilmesin diye 250 milyarlık kredi dağıtıldı. Ülkede OHAL nedeniyle iflas ertelemek yasaklandı.
Diyorum ki keşke bizim de pembe gözlüklü danışmanlarımız olsa, bize her gün masallar anlatsa... Mutlu, mesut yaşasak...

* * *

Tamam, bundan 16 yıl önce ülke bir ekonomik kriz yaşadı ama kimse aç, susuz kalmadı. Çöl mü burası? Adı konulmamış olsa da yaşanan ekonomik krizi gizlemek için geçmişten örnek vereceksek, neydi o Amerika’da 1929’da yaşanan Büyük Buhran? Amerika’yı geçtik vesselam!

* * *

Ekonomi Bakanı Zeybekci’ye gelirsem... Kendisi pembenin 50 tonu kıvamında hızını alamıyor; “Ekonomimiz iyi durumda... Coşan, coşmuş olan bir ekonomimiz var” diyor. Ekonomi değil ama Bakanı coşuyor. Veriyor coşkuyu... Norveç Ekonomi Bakanı gibi konuşuyor.
Tabii vergi üstüne vergi bindirdikleri halde baktı kimsenin gıkı çıkmıyor, belli ki bunlar coşmuş diyor.

* * *

Zat-ı muhterem, muhtemelen ülkede coşan fiyatları, coşturan döviz kurlarını ekonomi olarak algılıyor. Zira insanlarla dalga geçmenin de bir yolu yordamı vardır. Ayıp ediyor.
Duyan da halk coşmuş parayı nereye basacağını şaşırmış Bakan onları dizginlemeye çalışıyor sanacak. Ne var ki hayvanı, samanı, buğdayı ithal eden bir ekonominin coştuğuna tarih pek de tanıklık etmemiştir!

* * *

Peki, ekonomi coştu da, bize mi coştu? Keza Ekonomi Bakanı’nın ortak olduğu şirket, iki yıl önce 5 katlı Boğaz manzaralı tarihi yalıya 11 milyon lira saydı, satın aldı, ofis yaptı. Şimdi onun fiyatı ne olmuştur biliyor musunuz? Hakikaten coşmuştur.
Devleti yönetenlerin bu iki demeci beni ikna etmeye yetti. Ekonomimiz gerçekten çok iyi!