Siyasal çalkantıların neden olduğu üzüntüleri giderecek, kimi sorunların yol açtığı düşünce ağırlığını hafifletecek en etkin ilacın okumak olduğu kanısındayız.
Okuma alışkanlığının artması nice sorunun azalmasına yarayacaktır. Kimi zaman “Okuma özürlü toplum” nitelemesiyle eleştirildiğimiz gözetilirse yayınlara vermemiz gereken değerde birleşmemiz gerekiyor. Yazın sıcaklığı yoğunlaşırken okurlarımıza, gazetemizin de kitap ekine destek olarak bize ulaşan kitapların bilgisini sunuyoruz:

- Yayınlarıyla öncülüğünü sürdüren BİLGİ YAYINEVİ’nin yeni ürünleri:
1- Emekli Büyükelçi Bilâl N. ŞİMŞİR’in “Balkan Savaşlarında Rumeli Türkleri-Kırımlar, Kıyımlar, Güçler-1821 / 1913” adlı başarılı araştırması,
2- Demircan TÜRKDOĞAN’ın “Anılarla Balıkçıya Merhaba” adlı derlemesi,
3- Berat ALANYALI’nın 23 öyküsünden oluşan “Bozkır Gecesinde Bir Tren” adlı kitabı,
4- Sumru UZUN’un 12 öyküsünden oluşan “Mevsim Apartmanı” adlı kitabı.

- ALİBİ YAYINCILIK’ın iki yeni ürünü:
1- Hekim Serra MENEKAY’ın “İğne Oyası” adlı 3. kitabı bir 12 Eylûl romanı,
2- Emekli Kur. Alb. Ünal ATABAY’ın “Ayrılıkçı Kürtlerin Musalla Taşı” adlı, PKK terörüyle ilgili kitabı.
- Doç. Dr. Tuğrul KİHTİR’in “XI-XIII. Yüzyıl Kaynaklarıyla Anadolu’da Bizans, Haçlılar, Selçuklular” adlı ayrıntılı araştırma kitabı ARKEOLOJİ ve Sanat Yayınları’nın ürünü.
- Şair ve yazar M. Güner DEMİRAY’ın “Günlerin Getirdikleri” adlı, 52 yazısından oluşan yeni kitabı EKİNSANAT Yayınları’nın ürünü.
- Emekli Polis Başmüfettişi Hamdi DEMİR’in “Bir Emniyet Müdürünün Aydınlık Anıları-Kavgaları” adlı meslek anıları kitabı ÜRÜN Yayınları’nın yeni yapıtı.
- Seçkin GÜNDÜZ’ün “Kadın Maganda” adlı, 9 öyküden oluşan kitabı TRUVA Yayınları’nın ürünü.
- HEP KİTAP’ın yeni yayınları:
1- Fuat SEVİMAY’ın “Kapalı Çarşı” adlı romanı,
2- Gözde KURT’un “Köprüde Durup Beni Öpmesini Bekleyeceğim” adlı, değişik ilişkileri ele alan romanı.
3- Liane MORIARTY’nin New York Times Bestseller olarak bilinen “Suçlu Hem de Çok Suçlu” adlı dostluk, kıskançlık ve evliliklere dair romanı,
4. Çevirisini Yavuz BARAN’ın yaptığı Filozof Roger-Pol DROIT’in “Filozoflar Nasıl Yürür” adlı 27 ayrı hikayeden oluşan felsefe kitabı.
- Yasemin EĞİNLİOĞLU’nun “Derinlik Deliliği” ve “Hangi Melek Dinlemez Şeytanını” adlı kitaplarından sonra 3. kitabı “Caz Halleri” CİNİUS Yayınları’nın ürünü.
- Emekli öğretmen Ülker (Kutluay) GÜRMAN’ın “Temel Beslenme Bilgileri ve ÇORBALAR” adlı aranan kitabının 2. baskısı PEGEM AKADEMİ Yayınları’nın ürünü.
- Prof. Dr. Vural Fuat SAVAŞ’ın “İstiklal Savaşının Finansmanı” adlı kitabı EFİL Yayınevi’nin ürünü.
- Kezban Şahin TAYSUN’un “Kelebekten Sığınak” adlı öykü kitabı YİTİK ÜLKE Yayınları’nın ürünü.
- “Yüreğimizdeki Öğretmen YILMAZ SUNUCU – Elliiki Yaren Mektubu” adlı derleme, anı (hatırat) Hande BABA’nın çalışması ve Arzum SUNUCU KERİMLİ, Ersin KÖSEOĞLU ve Nilgün ERDEM’in katkılarıyla KURGU KÜLTÜR MERKEZİ’nin ürünüdür.
- Hatay’da yaşayan ve 50 yaşından sonra okuma-yazma öğrenen 11 çocuk annesi Hatice YAKUT’un “Ödek Kızı” adlı kitabı ZEYTİNDALI YAYINLARI’nın ürünü.
- 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan ve daha sonra serbest kalan Psikolojik Harp Uzmanı emekli Albay Alican TÜRK’ün iki ciltten oluşan “Sincan’dan Tarihe Notlar” adlı kitabı ALİBİ YAYINCILIK’ın ürünü.
- Bürokraside çeşitli görevlerde bulunmuş, Başbakanlık eski Müsteşarı ve Basın İlan Kurumu eski Başkanı Yaşar YAZICIOĞLU’nun “Değişmeyen Zihniyetler” adlı 34 bölümden ve 1214 sayfadan oluşan araştırma-inceleme kitabı KRİPTO BASIN YAYIN’ın ürünü.

DERGİLERDEN:

- Edebiyat ve kültür dergisi KURGAN Mart-Nisan 2017 36. sayısı dolgun içerikle Ankara’da yayımını sürdürüyor.
- Avukat Gökhan CANDOĞAN ve arkadaşlarının hazırladığı “ÜSTAD” adlı avukatlık meslek dergisinin ilk sayısı dolgun içerikle Nisan 2017’de yayımlandı.
- Türk İdareciler Derneği İzmir Şubesi’nin “İzmir İdareciler Bülteni” Şubat-Nisan 2017, 64.sayısı üyelere ulaştı.
- Şair İbrahim TIĞ’ın Devrek’te yayımladığı “ŞEHİR” adlı aylık kültür ve sanat dergisinin Mayıs 2017, 104. sayısı güzel yazılar ve şiirlerle geldi.
- Trabzon’da yayımlanan KIYI dergisinin Mayıs-Haziran 2017, 307. sayısı dolgun
içerikle çıktı.
- İki ayda bir yayımlanan BİZİM ECE (Salihli) dergisinin Mayıs-Haziran 2017, 190. sayısı yazı ve şiirlerle dolu çıktı.
- Berfin BAHAR (İst. Yıl 22. Sayı 231, Mayıs 2017), İNSANCIL (İst.), Çağdaş Türk Dili (Ank.) sanat, edebiyat ve kültür dergileri de yayımlarını başarıyla sürdürüyor.

GAZETELERDEN:

- DANİŞMEND (Niksar), Gündem TOKAT (İst.), MÜCADELE (Aydın), SOLFASOL (Ank.).
KUTLAMA:
Atillâ ÇİLİNGİR daha önce Van’ın Muradiye İlçesi Akbulak Köyü’nde okul açarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni başarısını da Samsun Tekkeköy İlçesi Büyüklü İlköğretim Okulu’nda 2 bin 500 kitap, teknolojik altyapısı ve bilgisayarıyla 19 Mayıs 2017’de yaptı. Kendisini örnek çabaları nedeniyle kutluyoruz.