Ronaldinho, 2003-2008 yılları arasında 207 maçta 94 gol atarken, Lewandowski bu sayıya 135 maçta ulaştı. Brezilyalı efsane, gol atmayı bir yan ürün olarak görürken, Polonyalı yıldız ise kariyerini tamamen bitiricilik üzerine kurmuş durumda. Lewandowski, henüz üçüncü sezonunu tamamlamadan Ronaldinho’nun toplam gol sayısını yakaladı.
Bu sezon Lewandowski’nin en verimli yılı oldu. Şu ana kadar 40 maçta 35 kez fileleri havalandırdı. Bu gollerin 22’sini La Liga’da, 9’unu Şampiyonlar Ligi’nde, 3’ünü Kral Kupası’nda ve 1’ini Süper Kupa’da kaydetti. Geçen sezon toplamda 26 gol atan yıldız futbolcu, ilk sezonunda ise 33 kez gol sevinci yaşamıştı.
Barcelona, bu sezon en az 14, en fazla 18 maç daha oynayacak. Eğer Lewandowski aynı formda devam ederse, kulüp tarihindeki bazı önemli golcüleri geride bırakabilir. Sıradaki hedefleri arasında Pedro Rodríguez (99), Juan Manuel Asensi (101), José Antonio Zaldúa (104), Neymar (105), Eulogio Martínez (105), Evaristo Macedo (105) ve Luis Enrique (109) yer alıyor.
Lewandowski, yalnızca kulüp tarihine geçmekle kalmıyor, aynı zamanda bireysel ödüllere de göz dikmiş durumda. Bu sezon ikinci kez La Liga’nın gol kralı olma şansı yüksek. Ayrıca Avrupa’nın en çok gol atan oyuncusuna verilen Altın Ayakkabı ödülünde Mohamed Salah’ın (27 gol) ardından ikinci sırada yer alıyor.
2022’de Bayern Münih’ten transfer edilen Lewandowski, yaşına rağmen üst düzey performans göstermeye devam ediyor. Barcelona ile üçüncü sezonunu geçiren yıldız oyuncu, bu performansıyla sözleşmesini uzatmaya çok yakın.