CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamada, TÜİK’in 2024 yılı verilerine göre 15 yaş altı her 10 çocuktan 1'inin, maddi yetersizlik nedeniyle yeni bir giysi alamadığını kaydetti.

BAYRAMLIK ALIŞVERİŞİ 4 BİN TL 

İlgezdi, asgari ücretin 22 bin lira olduğu bir ülkede iki çocuk için bayramlık alışverişinin 4 bin lirayı aştığını bildirerek, "Bir anne-baba için çocuklarını bayramda giydirmek, yalnızca gelenek değil, bir insanlık duygusudur. Ama bugün bu en doğal sevinç bile lüks hale getirildi” diye konuştu.

İktidarın çocuk yoksulluğunu sıradanlaştırmaya çalıştığını söyleyen İlgezdi, "Her bayram öncesi yardım kampanyaları konuşuluyorsa, orada sosyal adalet yok demektir. Biz bu tabloya alışmayacağız. Her çocuğun eşit, onurlu ve mutlu bir yaşam hakkı vardır" dedi.