Kahvaltının önemli öğün olmasının birkaç nedeni var. Vücut gece boyunca aç kaldığı için kahvaltı yaptığımızda uykuda enerji depolarız. Bu durum kan şekeri seviyemizi düzenler. Bu fiziksel ve zihinsel aktivitelerimiz için önemlidir.

Kahvaltı sabah saatlerinde metabolizmayı çalıştırır ve kalori yakmaya yardımcı olur. Eğer sabahları kahvaltı yapmazsanız vücut tasarruf moduna geçecek ve bu da yağ depolanmasına neden olacaktır. 

Kahvaltıda yumurta, tahıllı ekmek, süt ürünleri gibi protein  ve karbonhidrat içeren kahvaltı tarzıyla beslenmek beyin için önemlidir. Kahvaltı yapanları öğrenme ve odaklanma konusunda başarılı olduğu ortaya çıktı.

SAAT 11'DE KAHVALTI YAPMANIN ÖNEMİ

Sinirbilimci Dr. Julia Jones'ın kahvaltının saatine dikkat çekerek öğlen 11 kadar yapmanın etkili bir rutin olacağını söylüyor.  Eğer her gün basit bir şekilde saat 11'e kadar kahvaltı yaparsanız bu rutin ömrünüzü 20 yıl uzatacaktır. 

Jones, ayrıca gece boyunca 10 ila 6 saat boyunca aç kalmanın  vücut sistemi için önemli olduğunu söylüyor. Bu durum sonrasında 7 saat yemek yiyebilirsiniz. Bu kahvaltı tekniği hücrelerin sıfırlanmasına, sindirim sisteminin dinlenmesini sağlar.

Aralıklı oruç olarak bilinen bu kahvaltı programı "Günlük kısıtlı zaman orucu" olarak bilinir ve 8 saat detayı var.