Steven Spielberg’ün yönettiği The Post, geçen hafta vizyona girdi. Washington Post gazetesinin bastığı Pentagon belgelerini işleyen film sermaye gazetecilik ilişkisini de işlemesi açısından örnek gösterilecek yapımlardan biri. Başrolünü Tom Hanks ve Meryl Streep’in oynadığı filmde Washington Post’un halka arz süreci de anlatılıyor.

bild

AXEL SPRINGER’İN DEĞERİ 8.8 MİLYAR DOLAR


Peki ya dünya medya devlerine ne kadar para biçiliyor... Alman medya devi Axel Springer dünyanın en büyük gazetecilik şirketi. Bloomberg terminaline göre Axel Springer’in piyasa değeri 8.8 milyar dolar (33 milyar TL). Springer’in bünyesinde Bild ve Die Welt gibi prestijli yayın organları bulunuyor.

timesss

TEK GAZETENİN DEĞERİ 3.2 MİLYAR DOLAR


Halka açık başka medya şirketleri arasında New Yort Times da var. Sulzberger ailesinin yönetiminde olan şirketin piyasa değeri 3.2 milyar dolar (12.2 milyar TL). New Yok Times şirketinin bünyesinde sadece New York Times gazetesi bulunuyor.

Post'un duvarındaki yazı. Post'un duvarındaki yazı. "Gerçek ne kadar kötü olursa olsun uzun süreli bir yalandan daha tehlikeli değildir" Fotoğraf: Shutterstock

POST’UN DEĞERİ 250 MİLYON DOLAR


New York Times ve Axel Springer’e göre daha yerel ölçekte kalan dünyanın en prestijli yayın organlarından Washington Post’u dünyanın en zengin adamı Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 2013 yılında 250 milyon dolara satın almıştı.