Malatya'nın Pütürge ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 8.16 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak verdi. Last Earthquake adlı deprem uygulamasına yansıyan bilgilerde depremin Adıyaman Sincik'te yaşandığı yer almıştı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Malatya'da gerçekleşen depremin ardından en büyüğü 3.9 olmak üzere birkaç artçı sarsıntı meydana geldi. Aşağıdaki görsele tıklayarak son depremleri görebilirsiniz.



ŞU ANA KADAR YAŞANAN OLUMSUZLUK YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Soylu, valilikten alınan bilgiye hasara yönelik ihbar olmadığını duyurdu. Mülki idare amirlerinin ve yerel yöneticilerin depremden sonra yaptıkları ilk açıklamalar şöyle:

Malatya Valisi Aydın Baruş: Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor. Tüm mahalle muhtarlarına ulaşıldı. Hasar tespiti çalışmalarımızı başlatacağız. Sadece Pütürge değil çevre ilçelerde de araştırmalarımız sürüyor. Kırsal kesimde konutlar eski durumda. Taş ve kerpiç şeklinde. Daha önce de depremleri yaşadı oralar.

31 TEMMUZ'DAKİ DEPREMDEN DAHA ŞİDDETLİYDİ

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük: Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz'da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi.

YIKIK EVLER VAR

Taşmış Muhtarı Müslüm Endes: Merkez üssüne en yakın yer bizim olduğumuz nokta. Balkonda oturuyordum, aniden sallanmaya başladık. Çocuklar korktu, bağırmaya başladılar. Aldığım bilgiye göre yıkık evler var ama herhangi bir can kaybı yok. 24 Ocak'taki depremde 96 tane hasar almış evimiz vardı. Şu an tespit ettiğim kadarıyla dört tane ev yıkılmış. Köyümüz çok dağınık bir köy, sırayla o noktaları geziyorum.

BİZ ZATEN ÇADIRLARDA KALIYORUZ

Çayköy Muhtarı Aziz Murat: Bir iki ufak tefek duvarlar yıkıldı. Eski evler gittikçe hasar almaya başlamış. Herhangi bir can kaybımız yok ama evleri tek tek gezmeye devam ediyoruz. Biz zaten çadırlarda kalıyoruz çoğunlukla, yaz olduğu için rahatız. Önümüz kış, dokuzuncu aydan sonra dışarıda kalamayız.

HASARLI EVLER DAHA DA ÇOK HASAR GÖRDÜ

Balpınarı Muhtarı Siyahmet Er: Herkes tedirgin, insanlar sokakta ama çökme ya da can kaybı yok. Hasarlı evlerimiz daha da hasar gördü. Benim olduğum mahallede herkesle telefonda görüştüm, herhangi bir olumsuzluk yok. Ambulanslık ya da itfaiyelik bir işimiz yok ama herkes tedirgin bir şekilde bekliyor.



SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER