Dünya çapında 400 milyondan fazla insana bulaşan ve 5.8 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili dikkat çekici bir araştırma Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey isimlerinden Soumya Swaminathan'dan geldi.

Bazı ülkelerin yasak ve kısıtlamaları gevşetmeye başladığı bir dönemde açıklamalarda bulunan Swaminathan, "Virüsün evrim geçirdiğini, mutasyona uğradığını gördük. Dolayısıyla yeni varyantların ve yeni endişe yaratan varyantların olacağını biliyoruz. Bu da pandemide sona yaklaşılmadığını hatırlatıyor" dedi.

Avrupa'da bazı ülkeler vaka sayılarının yüksek seyretmesine rağmen kısıtlamaları kaldırma kararı almıştı... İsveç, Danimarka ve Norveç, Covid-19'un artık ciddi bir tehdit olmadığını belirterek corona virüsü kısıtlamalarını son dönemde kaldırırken İngiltere'de de hükümetin kısıtlamaları daha erken kaldırma kararı gündem olmuştu.

Avrupa'da bu gelişmeler yaşanırken, Rusya'da bugün salgının başladığı günden beri ilk kez günlük vaka sayısı 200 bin seviyesini geçti. Öte yandan Türkiye'de de son dönemde vaka ve ölüm sayıları artış gösterirken, Dünya Sağlık Örgütü, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Afrika kıtasında aşıya erişimin kısıtlı olduğunu belirterek uyarıda bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Uzmanlar uyardı: İyi hissediyorsanız ama cildinizde bu belirtiler varsa Omicron olabilir" desc="İngiliz bilim insanları ve uzmanlar, Omicron varyantıyla birlikte son dönemde iyice yayılan corona virüsünün ciltteki gizli belirtilerini kamuoyu ile paylaştı. Uzmanlar, 'Bu belirtiler varsa test olun' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/covid-shutterstock_16_9_1644570260.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/uzmanlar-uyardi-iyi-hissediyorsaniz-ama-cildinizde-bu-belirtiler-varsa-omicron-olabilir-6946267/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından Omicron uyarısı: 'Şaşırtıcı' yeni belirtisi ortaya çıktı" desc="Dünya genelinde birçok ülkede baskın varyant olan Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekici bir uyarı ABD'den geldi. Bilim insanları yeni ve 'şaşırtıcı' bir semptom hakkında açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/12/iecrop/tuvalet-shutterstock_16_9_1641988182.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insanlarindan-omicron-uyarisi-sasirtici-yeni-belirtisi-ortaya-cikti-6883895/"]