İngiltere'de başbakan Boris Johnson'ın Covid-19 yasaklarını kaldırma hem ülkede hem de dünya genelinde gündem olmaya devam ediyor...

Johnson'ın yaklaşık 2 yıldır devam eden kısıtlamaları, "Covid-19'la yaşama stratejisi" kapsamında kaldırma kararını bugün açıklaması beklenirken, İngiliz bilim kurulu üyeleri (SAGE) tarafından Johnson'a bir rapor sunulduğu ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, bilim kurulu üyelerinin Covid-19'un yeni varyantlarının çok sayıda ölüme sebebiyet verebileceğini bilimsel olarak açıkladı.

Raporda, "Omicron varyantının daha hafif olması sadece bir şans. Yetkililer virüs ortadan kalkmış gibi davranamaz" ifadesi kullanıldı. Hazırlanan raporda, Covid-19 kısıtlamalarının erken kaldırılmasının yeni ve daha ölümcül bir varyanta sebebiyet verebileceği de kaydedildi.

"ÖLÜM ORANI YÜZDE 35'E ÇIKABİLİR"

Bilim kurulu üyeleri tarafından hazırlanan raporda, "Covid-19'un ve gelecekteki varyantların uzun vadedeki etkileri henüz bilinmediği için kısıtlamalar devam etmeli. Sıradaki Covid-19 varyantı bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir" denildi.

Bilim kurulu üyelerinin tartıştığı raporlardan birinde ise Covid-19'un insanları öldürme oranının yüzde 10 seviyelerinde olduğu belirtilirken MERS virüsü gibi bir salgının ortaya çıkmasında ise virüsün öldürme oranının yüzde 35 seviyelerine çıkabileceği öne sürüldü.
[old_news_related_template title="Omicron vakaları artınca hastane sokağa taştı" desc="Corona virüsü salgınına karşı çok sıkı önlemler alarak bir başarı hikayesi yaratan Hong Kong'ta Omicron varyantıyla birlikte vaka ve ölüm sayılarının artmasıyla birlikte hastanelerde doluluk rekor seviyelere ulaştı. Yetkililer bazı hastanelerde hastaları sokakta tedavi etmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/18/iecrop/omicron-reuters_16_9_1645187986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/omicron-vakalari-artinca-hastane-sokaga-tasti-6960824/"]

[old_news_related_template title="Uğur Şahin duyurdu: Omicron aşısı ertelendi" desc="Corona virüsünün en çok mutasyona uğramış varyantı olarak bilinen Omicron varyantına karşı bu yılın başında özel bir Covid-19 aşısı geliştirme kararı alan BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den yeni bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/ugursahin-reuters_16_9_1645092244.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/ugur-sahin-duyurdu-omicron-asisi-ertelendi-6958190/"]