Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan portakal tezgahları süslemeye başladı. 30 yıllık deneyime sahip bir narenciye üreticisi, portakal seçerken dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalarını paylaştı. Portakalın kalitesini belirleyen en önemli faktörler arasında meyvenin ağırlığı, yapısı ve rengi yer alıyor. Bu unsurlara dikkat edilmesi, taze ve lezzetli portakalların seçilmesinde yardımcı oluyor. 

PORTAKALIN SAĞLIĞA FAYDALARI 

Portakal, yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan önemli bir meyvelerden biridir. Bunun dışında, antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin yol açtığı hücresel hasarları önlemeye yardımcı olurken, lif açısından zengin yapısı sindirim sistemini destekler. Düşük kalorisiyle sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunan portakal, potasyum içeriği ise kan basıncını dengelemeye yardımcı olur ve kalp sağlığını destekler. Cilt sağlığını iyileştirmesi ve yaşlanma belirtilerini geciktirici etkisiyle de doğal bir güzellik kaynağı olarak öne çıkar. Düzenli portakal tüketimi, enerji seviyelerini artırarak vücudu zinde tutar.