ABD ve İran arasındaki 3. tur görüşmeler sırasında yola çıkan uçak gemisiyle birlikte düzinelerce savaş uçağı da Avrupa'dan Orta Doğu'ya vardı.
İsrail havalimanlarında çekilen görüntülerde, sıra sıra stratejik tanker uçaklarının İsrail'in Ben Guiron havalimanında hazırda bekletildiği görüldü.

Pentagon kuvvetlerini bölgede stratejik olarak konumlandırıyor. Başkan Donald Trump’ın İran’a yönelik olası saldırı emri vermesi ihtimaline karşı hazırlık yapılıyor.
Bu konuşlanmadan kısa süre sonra ABD, İsrail'deki büyükelçiliğinin boşaltılması tavsiyesinde bulundu. Dünya, olası bir saldırı için geri saymaya başladı.
F-22'LER PİSSTE, KALKIŞA HAZIR
Bu esnada ABD'nin İsrail'de bulunan Ovda hava üssünde önemli bir hareketlilik görüldü. Çin MizarVision uydusunun çektiği fotoğraflara göre ABD F-22 uçakları, şimdiden kalkış pistine konuşlandı.

Kalkış pistinde hazır bekleyen F-22'ler
Benzer hazırlıkların bölgedeki diğer ABD üslerinde de yapıldığı tahmin ediliyor. Ben-Guiron havalimanındaki stratejik uçan tankerlerin de sırada beklemesi, uçakların kalkışa hazır olduğu izlenimini verdi.
Bu esnada İsrail'in kentlerinde acil durum sığınakları halkın kullanımı için açıldı. İsrail'in 14. Kanalı, dini bayrama rağmen acil durum yayınlarına devam edeceğini duyurdu.
ALTIN VE PETROL FIRLADI
ABD-İran geriliminde İsrail de dahil olunca güvenli liman altın %1,39 yükseldi. Sabah seansına 5 bin 169 dolaran başlayan altının onsu ABD'nin 'İsrail’deki elçilik çalışanları ülkeden ayrılabilir' açıklamasının ardından 5 bin 241 dolara çıktı. Akşam seansında ise 5 bin 224 dolarda hareketleniyor.
,
Brent Ham Petrol fiyatları yüzde 4,40 yükseldi
Brent Ham Petrol (UKOIL) yüzde 4,40 yükseldi. Petrol açıklamalardan önce 70,44 dolardı akşam seasında ise 73,54 dolarda bulunuyor.
ABD GENELKURMAY BAŞKANI YARDIMCISI'NDAN B-2 VİDEOSU
ABD'nin olası saldırıya hazırlıklarıları sosyal medyadan anaakım medyaya kadar her mecrada takip edilirken, ABD Genelkurmay Başkanı Yardımcısı ve Trump danışmanı Dan Scavino X'te dikkat çeken bir video paylaştı.
ABD'nin pistte kalkışa hazır bekleyen B-2 Spirit hayalet bombardıman uçaklarının görüntüsünü yorum yapmadan paylaşan Scavino, sosyal medyada tartışma yarattı.
Bazıları bu paylaşımı "beklenen saldırının bu akşam olacağınını kanıdı olarak" yorumlarken, bazı kullanıcılar videoyu "sadece bir blöf" olarak yorumladı.
B-2 bombardıman uçakları, 2025 Haziran ayında "Gece Yarısı Çekici" operasyonu sırasında İran'ın nükleer tesislerini vurmuş ve bu tesislerde ağır hasar oluşturmuştu. Bu saldırıdan sonra ateşkes yapılmıştı.
ABD'NİN 'AKREP GÜCÜ' İRAN'I VURMAYA HAZIR
Bloomberg'in haberine göre ABD'nin savaş hazırlığı sadece dev gemiler ve yüzlerce savaş uçağıyla sınırlı değil.
Pentagon, ABD'nin ilk kamikaze İHA tugayının İran'a yapılacak saldırıya katılmaya hazır olduğunu duyurdu.
Bu yeni askeri güç, Task Force Scorpion olarak bilinen ve deneysel bir ABD askeri İHA biriminden koparak kendi tugayına dönüştü.
ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Yüzbaşı Tim Hawkins, e-posta ile gönderdiği açıklamada, kamikaze İHA'ların artık operasyonlara hazır olduğunu söyledi.
Hawkins, “Savaşçılarımızı hızla, sürekli gelişen yeni İHA yetenekleriyle donatmak için geçen yıl bu filoyu kurduk” dedi.
Arizona merkezli SpektreWorks üretimi LUCAS isimli bu İHA sistemleri adet başına 35 bin dolara mal oluyor.
CENTCOM bu hava araçlarının geniş menzilli otonom uçuş yeteneğini olduğunu belirtti. Savunma analisti Anna Miskelley bu stratejik değişimi "Bu konuşlanma Amerikan askeri stratejisinin MQ-9 Reaper gibi milyonlarca dolarlık platformlara olan bağımlılığından koptuğunu gösterdi. Zira bu pahalı sistemlerin yüksek kayıpların yaşandığı sürü tabanlı çatışmalarda gerekçelendirilmesi giderek güçleşiyor" dedi.
ABD bu teknolojiyi İran yapımı Şehid-136 araçlarını tersine mühendislikle kopyalayarak geliştirdi.
Washington bu hamleyle Rusya ile İran’ın Ukrayna sahasında sergilediği kamikaze drone avantajını yakalamayı hedefliyor.