Karahüseyinoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işçi grevini hatırlatarak, “Bugünkü şartlarda İzmir Belediyesi’ndeki işçiler greve giderek zam talebinde bulunmuşlardı. 60-65 bin TL gibi bir maaş alırken 90 bin TL maaş talepleri vardı. Elazığ Belediyesi olarak biz onların istediği taban aylığını biz belediye işçilerimiz için talep ediyoruz. En azından bu arkadaşlarımız da onlardan bir yıl geriden de olsa takip etsinler” dedi.
AKP’li Elazığ Belediyesi, haziran ayı meclis toplantısında Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, Bel-Per işçilerinin aldığı düşük ücretlere dikkat çekti. Maaşlarının düşük olmasından dolayı geçinemeyen personelin vardiya sonrasında başka işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
“İŞÇİ GEÇİNEMİYOR İKİNCİ BİR İŞTE ÇALIŞIYOR”
AKP yönetimindeki Elazığ Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısında işçilerin geçim mücadelesi damga vurdu. Karahüseyinoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde greve giden işçilerin 90 bin TL’ye varan maaş taleplerini örnek göstererek, “Elazığ’daki işçiler de en azından bu seviyeleri geriden de olsa yakalayabilmeli” çağrısında bulunarak şunları söyledi;
“Bugünkü şartlarda İzmir Belediyesi’ndeki işçiler greve giderek zam talebinde bulunmuşlardı. 60-65 bin TL gibi bir maaş alırken 90 bin TL maaş talepleri vardı. Elazığ Belediyesi olarak biz onların istediği taban aylığını biz belediye işçilerimiz için talep ediyoruz. En azından bu arkadaşlarımız da onlardan bir yıl geriden de olsa takip etsinler. Dolayısıyla ekonomik şartların elverdiği şekilde bu arkadaşlarımızın da zam alması ve sosyal haklarının düzenlenmesini istiyoruz. Belediyemizin en büyük sorunlarından biri temizlik, park ve bahçe ve Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan personelin buralarda da kalmak istememesi. Bu birimlerden ayrılıp farklı birimlere gitmek isteyen birçok personel vardı. Geçmişte buna bir çözüm bulunmuştu temizlik işleri müdürlüğüne ekstradan yüzde 30 zam verilmişti. Temizlikte çalışan arkadaşlarımız yüzde 30 fazladan alıyorlardı Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğünde de bu anlamda iyileştirmeler yapılabilir. İçeride çalışan ve çalışmak isteyen arkadaşlarımızın oradaki müdürlüklerde çalışma azmini artırmak ve o birimlere geçme adına. Bugünkü şartlarda bir yıl önce almış oldukları zamlarla zor geçiniyorlar. Bu işçiler vardiyası bittikten sonra gece 23.00’a kadar lokanta, kafe ya da dağıtım şirketlerinde ayrıyeten çalışıyorlar. Biz eğer işçi arkadaşlarımızın ücretlendirme iyileştirme yaparsak bu arkadaşlarımız işlerini hakkıyla yapabilsin ve mesai konusu maaşları düzenleme konusundan çıksın. Müdürlükler mesaiyi maaşlara ekstradan katkı olsun diye veriyorlar. Geçmişte işçilerle yapılan sözleşmeleri gördüm kıymetli müdürlerimiz affetsinler yemek ve sosyal denge sözleşmesi geldiğinde zamları yapıp meclisin önüne koyuyorlar ama bu arkadaşlarımızın zammı olduğu zaman dört Pazar, 20-30 saat çalışan arkadaşımızın bordrosunu bu arkadaşımızın önüne koyuyor. Dolayısıyla burada da insaf ölçülerinde olmak lazım. Belediyede ki müdürlerimiz ve belediye başkan yardımcılarımız burada çalışan işçi arkadaşlarımızın ücretlerini diğer kamu kurumlarında çalışan arkadaşlarla kadar en azından eşitlesinler.”
ŞERİFOĞULLARI, MALİ TABLOYU GEREKÇE GÖSTERDİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise eleştirilere yanıt verirken, belediyenin mali yapısını gerekçe gösterdi:
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları: Bel-Per işçilerimizi bugüne kadar enflasyona ezdirmedik, sizlerde çalışırken şahit oldunuz. O zamanlar enflasyonun yüzde 60-70’lere çıktığı dönemlerde biz yüzde 110’lara varan zamlar yaptık bu dönemde arkadaşlar sözleşmeyle alakalı çalışmalara başladılar. Biz yine işçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğimizi söylüyoruz. Ama tabi siz biraz daha rahat hareket ediyorsunuz muhalefet olarak istemek sizin hakkınız. Ama bunu verebilecek miyiz onun hesabını yapmakta bizim mükellefiyetimiz de. 220-230 milyon sabit bir gelirimiz var 120 milyon personel maaşımız var 50-60 milyon civarında SGK ve vergi giderlerimiz var. 170-180 gibi bir giderimiz var. Geriye 35-40 milyon elektrik faturamız geliyor onun dışında bir kürek asfalt serme şansımız var mı yok. Kalem üretiyoruz, arsa satıyoruz onu hizmete dönüştürmeye çalışıyoruz. GES’i yaptırdığımızda büyük bir yükten kurtulacağız. Ama maddi anlamda sadece Elazığ Belediyesi değil Türkiye'deki tüm belediyeler kendi yağıyla kavrulma zorunluluğu var. Bizler çok şükür bugüne kadar personelimizin maaşını geciktirmeden ödedik.