Son günlerde sağlıklı beslenmeye ilişkin popülerlik kazanmasıyla beraber aktarlarda en çok tercih edilen kuruyemişler de dikkat çekiyor. Hem lezzet hem de besin değerleri nedeniyle tüketiciler tarafından oldukça tercih edilen kuru üzüm, badem, leblebi ve Antep fıstığı tüketicilerin gözdesi haline geldi.
KURU ÜZÜM
Vitamin ve mineral açısından zengin olan kuru üzüm, enerji verici özelliği ile gün boyu dinç kalmak isteyenlerin tercihi olurken doğal tatlandırıcı olarak da kullanılıyor. Atıştırmalık olanların yanı sıra pek çok tarifte kullanılan kuru üzüm özellikle kuruyemiş karışımlarında da sıklıkla tercih ediliyor.
BADEM
Badem, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından zenginliğiyle dikkat çekerken aktarlarda en çok satılan kuruyemişlerden biri. Kalp sağlığını destekleyen badem, kan şekerini dengelemeye de yardımcı oluyor. Diyet yapanların gözdesi olan badem ara öğünler için sağlıklı bir alternatif sunuyor.
ANTEP FISTIĞI
Hem lezzet hem de besin değeri açısından oldukça zengin olan Antep fıstığı, benzersiz tadı ve kıvamıyla oldukça tercih ediliyor. Zengin antioksidan içeriği ile dikkat çeken Antep fıstığı, bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca Antep fıstığı çeşitli tatlılarda ve tuzlu yemeklerde de kullanılıyor.
LEBLEBİ
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan leblebi protein ve lif kaynağı olması özellikleriyle dikkat çekiyor. Düşük kalorisi ile kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin ilk tercihi olan leblebi, hafif bir atıştırmalık olarak her yaş grubuna hitap ediyor. Öte yandan çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş leblebi çeşitleri, aktarlarda sıkça tercih ediliyor.