Yıllarca Avusturya'da işçi olarak çalışan 55 yaşındaki Ertuğrul Kepenek, 2005 yılında ailesiyle memleketi olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine döndü. Memleketine döndükten sonra tarım ve hayvancılığa yönelen Kepenek, yüksek elektrik maliyetlerine karşı yaptığı yatırımla elektrik satmaya başladı.
GÜNLÜK 15 BİN YUMURTAYLA BAŞLADI
İlçesinde besi ve tavuk çiftliği kuran kepenek, aile şirketi bünyesinde yumurta üretimi için tavuk çiftliği kurduklarını söyledi. Günlük 15 bin yumurta üretimi kapasitesiyle başladıkları üretimi şimdi 200 bine çıkarttıklarını ve besi çiftliği kurduklarını belirten kepenek, elektrik maliyetlerine karşı bulduğu yatırımla da dikkat çekiyor.
4 MİLYON TL'SİNİ AVRUPA BİRLİĞİ KARŞILADI
Ayda 250 bin TL'yi bulan elektrik maliyetlerine karşı çözüm olarak GES projesi için TKDK ve Avrupa Birliği projesine başvurduklarını belirten Kepenek, "Projemiz için yüzde 55 hibe desteği aldık. Projemizin toplam maliyeti 7.5 milyon TL. Bunun yaklaşık 4 milyon TL'sini Avrupa Birliği karşıladı ve burayı kurduk" dedi.
Bu yolla yaklaşık 250 bin TL olan elektrik faturasını ödemek şöyle dursun bir de üstüne 100 bin TL'lik elektrik satmaya başladığını belirten Kepenek, santralin kendisini 1.5 yılda amorti ettiğini söyledi: "Burası günlük yaklaşık 500 evin ihtiyacını karşılayan elektrik üretiyor. 1.5 yılda kendisini amorti etti. Aylık ortalama 250 bin TL elektrik ödememiz vardı, şimdi ödemiyoruz. Ödemediğimiz gibi aylık 100 bin TL'lik de elektrik satıyoruz. Çok güzel bir yatırım oldu. Burası atıl bir araziydi. Yeşil, temiz bir enerji ve bacasız fabrika oldu. Yenilenebilir enerji için çok güzel bir yatırım çünkü havayı ve doğayı kirletmiyoruz. Doğal kaynakları harcamadan enerji üretiyoruz.