Türkiye'de gıda güvenliği konusundaki soru işaretleri bitmek bilmiyor. Artık sadece Türkiye'de değil dünya genelinde de rezil duruma düştük.
SÖZCÜ TV'de Ekrem Açıkel ile İçinizden Biri programında gıda Güvenliğindeki eksiklikler ve bal üretimindeki usulsüzlükler anlatıldı.
"'BALI BİR ARILAR DİR DE TÜRKLER YAPIYOR' DİYORLAR"
"Avrupa yeni bir atasözü icat etti. O da şu "Bu dünyada balı bir arılar bir de Türkler yapıyor" Bu kadar rezil duruma düştük. Sahtesini artık meslek yapmışız üretip duruyoruz."

"ŞU SAHTEKARLIK HIRSI OLMASA..."
"- Bal bir mucize bir şifa kaynağı. Topraklarımız çiçeklerimiz zengin ama şu sahtekarlık hırsı olmasa varya! Meşhur Anzer Balı. Rekoltesi azdır coğrafi tescil işareti almıştır. Şifa gibidir.
Kilosu Bin 500 liralardan bir bal fiyatı karşınıza çıktıysa o bal gerçek baldır. Orta sınıf marketin bal reyonuna gittim."

"BİN 500 LİRANIN ALTINDAYSA MESAFE KOYUNUZ"
"- Yüksek Yayla Çiçek Balı 850 gramlık kavanoz 869 lira altında da kilo fiyatı gözüküyor Bin 23 lira. Gerçek denebilir. Aynı raftan ilerledik. Yayla ve Ova Çiçek Balı 850 Gram bir anda 600 liraya düşmüş. Giderek düşüyor fiyat. İşte meşhur Çiçek balı 850 Gram 279 lira. Nereden nereye geldik. Kilosu da 328 liraya geliyor.
Bal şifa kaynağıdır. Bir kilo bal Bin 500 liraların altındaysa mesafe koyunuz."

"BALCI ARKADAŞIM O DETAYI ANLATTI"
"- Aramızda serpme kahvaltı sevmeyen yoktur. Balcı arkadaşım anlattı, kaymak getiriyorlar her masaya kaymak ve bal bir aradaysa ve kaymak balın içinde yüzüyorsa orada bir problem var dedi. Esnaf bilir kaliteli bal pahalıdır az miktarda verilir. Kim balın içerisinde yüzen kaymak getirdiyse o balda problem vardır."

"- Anzer Balı ile noktayı koyalım. Şifa. Yılda 10 ton üretiliyor. Coğrafi tescil aldı. Sadece 10 ton üretilen Anzer Balının 100 ton sahtesi satılıyor. Kilo fiyatı 20 Bin lira. Taklitleri ise neredeyse 10 kat arttı."