C vitamini dediğimizde aklımıza limon ya da portakal gelir. Fakat kuşburnunda bulunan C vitamini limondan ve portakaldan kat kat fazla. Kuşburnunun yaklaşık 200 gramı 1 kilo portakal değerinde. Üstelik doğada kendiliğinden yetişen bu bitki tam bir şifa deposu. İçerisinde sadece C vitamini değil çok sayıda değerli vitamin de barındırıyor. Ulaşımı kolay olan kuşburnu bazı kesimler tarafından toplanıp yerel pazarlarda satılıyor.

Çayı yapılan kuşburnu, reçel ya da marmelat olarak da kullanılıyor. Demir, magnezyum, likopen ve A,B.E.K vitaminleri açısından zengin olan kuşburnunun hücre yenileme özelliği bulunuyor. Yapılan bazı araştırmalarda ise kuşburnunun limondan 60 kat C vitamini içerdiği ortaya çıktı. Aynı şekilde portakal ve mandalinadan da kat kat fazla olduğu belirtildi.

KUŞBURNUNUN FAYDALARI

Kuşburnu düzenli kullanıldığında sindirim sistemini düzenleyip kabızlığı önlüyor.

İçerisinde bulunan K vitamininden dolayı kanın pıhtılaşmasını sağlar.

A vitamininden dolayı ise cildi güzelleştirir ve parlak görünmesine yardımcı olur

Vücutta oluşan kireçlenme ve iltihaba iyi gelen kuşburnu, gözler için de koruyucu özelliğe sahip.

Ayrıca kuşburnu, kanda bulunan kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltir.