Yiyeceklerden tam verim alabilmek ve tasarruf sağlamak için çoğu zaman kavanozun dibinde kalan ürünleri kullanıyoruz. Kavanozun dibinde kalan salça da çoğu zaman çöpe gider ancak birkaç yöntemle değerlendirebilirsiniz. İşte salçanın son damlasına kadar kullanabileceğiniz bazı fikirler:

Salçalı sos yapın 

Kavanozun dibinde kalan salçayı yemeklik salça sosuna dönüştürebilirsiniz. İşte tarfi: 
-Kavanozun dibindeki salçayı bir kaba alın.
-Üzerine biraz su, zeytinyağı ve baharatlar ekleyin.
-Karıştırın ve bir tavada kısık ateşte birkaç dakika ısıtın. Elde ettiğini bu sosu makarna, pizza veya kısır gibi yemeklerde kullanabilirsiniz.

Çorba veya yemeklere ekleyin

Kavanozun dibindeki salçayı çorbalara veya yemeklere ekleyebilirsiniz. Çorba veya sebze yemekleri pişerken, salçayı eklemek hem lezzetini artırır hem de kaybolmasını engeller.

Zeytinyağında kavurun

Biraz zeytinyağı ve birkaç baharat ile kavanozun dibindeki salçayı bir tavada kavurun. Bu karışım, özellikle kahvaltı sofralarına, menemene veya omlete lezzet katabilir. 

Fırın yemeklerine ekleyin

Fırında pişireceğiniz sebzeler veya et yemeklerine, kavanozun dibindeki salçayı ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Salçayı yemeklerin üzerine sürmek, lezzetini daha da artırır.

Salça dondurmak

Eğer kavanozda hala bir miktar salça kaldıysa, bir buz kalıbına koyup dondurabilirsiniz. Dondurduğunuz küçük salça küpleri, ilerleyen zamanlarda tek tek kullanabileceğiniz pratik bir yöntem olur.

Yemeklerin altına kapak olarak koyun

Özellikle pilav, börek veya ekmek yaparken, salçayı hamurun altına veya üstüne sürerek fırında pişirdiğinizde güzel bir lezzet elde edebilirsiniz.

Kızartmalarda kullanma

Patates kızartması, börek veya köfte gibi kızartmalara sonradan salça eklemek, onlara ekstra bir lezzet katacaktır.

Salçalı çörek veya pizza hamuru

Salçayı hamurun içine ekleyerek pizza ya da çörek hamuru hazırlayabilirsiniz. Böylece hamura ekstra lezzet katmış olursunuz.