Çoğu kişi, salatalık gibi birçok salata malzemesini buzdolabında saklar. Bu sebzeler bir haftaya kadar dayansa da bu süre zarfında dokularının değişmesi muhtemel.

Sebzeleri buzdolabında nasıl saklanması gerektiğini bilmek ise bu sebzelerin tazeliğini korumasını beraberinde getirirken ev ekonomisinde de tasarufu sağlar. 

Salatalıkları bir haftadan uzun süre taze tutacak "basit ama harika" bir yiyecek saklama hilesi var ve bu yöntem Avrupa'da oldukça popüler. 

Bahçe uzmanları "İnanın ya da inanmayın, salatalıklarınızın tazeliğini korumak için tek bir şeye ihtiyacınız var, o da metal bir kaşık." diyor.

Salatalık dolu saklama kabının içine bir metal kaşık yerleştirip kapağını kapatın. Bu yöntem, salatalıkların taze kalma süresini yaklaşık iki haftaya çıkaracak. 

Metal "ısı iletkeni" olarak işlev görür. 2001 yılında International Journal of Thermophysics dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, buzdolabında saklanan salatalık gibi yiyecekler, kapı her açıldığında sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalıyor. Bu dalgalanmalar ise bozulma sürecini hızlandırıyor. 

Kabın içine bir metal kaşık eklemek ise, sıcaklığın dalgalanmalarını azaltarak yiyeceklerin serin kalmasına ve tazeliğini korumasına destek sağlıyor ve böylece mutfakta tasarruf sağlamayı beraberinde getiriyor.