İzmit Belediye Başkanı Fatma Başkan, merkez Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi'nde sahipsiz köpeklerin bırakılmasıyla ilgili sosyal medyada artan eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan, İzmit Belediyesi’ne yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu belirterek, asıl sorunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir aracın köpekleri köy yoluna bırakması olduğunu ifade etti.
“AKP’Lİ BELEDİYE KÖPEKLERİ BIRAKIYOR”
Fatma Başkan, geçtiğimiz haftalarda Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülere dikkat çekti. Görüntülerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu belirgin olan bir araçla sahipsiz köpeklerin bırakıldığına ve araç plakalarının net bir şekilde görüldüğüne vurgu yaptı. Başkan, "Bu olayın üzerine gidilmemesi ve yetkililerin sessiz kalması oldukça dikkat çekici" dedi. Hürriyet, gece saatlerinde gerçekleşen bu olayda, köpeklerin yalnızca toplanmadığını, aynı zamanda yavru ve yaralı hayvanların da bulunduğunu öne sürerek, "Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi’ne bırakılan köpeklerin durumu çok daha vahim. Ancak bu duruma dair herhangi bir kamuoyu açıklaması yapılmıyor" dedi.
“SESSİZ KALMAMIZ BEKLENEMEZ”
CHP’li başkan Hürriyet, İzmit Belediyesi olarak yıllardır sahipsiz hayvanlar için büyük bir çaba sarf ettiklerini ve birçok bürokratik engelle mücadele ettiklerini dile getirdi. Ancak diğer kurumlara ait araçlarla yapılan sorumsuz uygulamalara karşı sessiz kalmalarının beklenemeyeceğini belirtti. Başkan, "Sahipsiz hayvanların yaşam hakkını korumak için yasal çerçevede verdiğimiz mücadele ortada. Bu tür sorumsuzca uygulamaların karşısında durmak bizim görevimiz" diye kaydetti.
İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Açıklamasında kamuoyunu doğru bilgilendirme amacı güttüklerini belirten Hürriyet, "İzmit Belediyesini hedef alan asılsız iddiaları reddediyoruz. Tüm kurumları sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, sahipsiz hayvanlar için kalıcı ve insani çözümler üretmek adına iş birliği yapma çağrısını yineledi. Fatma Başkan, bu konuda daha fazla kurumun sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi. Hürriyet, sorunun çözümü için bir araya gelme çağrısında bulunarak, "Sahipsiz hayvanlar üzerinden algı yaratmaktan vazgeçilip, gerçek çözümler için bir iş birliği sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.