CHP milletvekili Murat Emir, Diyanet'in bugün cuma hutbesindeki, "Ne yazık ki günümüzde bazı tatil organizasyonları, Allah’ın hükümlerini hiçe sayan, helal haram hassasiyetinden uzak, lüks ve israfın zirveye ulaştığı, nefsani arzu ve isteklerin sınır tanımadığı bir hâl almıştır. Böyle bir tatil anlayışının dinimizde asla yeri yoktur." ifadeleri eleştirdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Audi makam aracı ve yurt dışı turlarına gönderme yapan Emir,"Millete köy yeter, kendilerine Avrupa turu!" dedi.
Devasa bütçesi ve harcamalarıyla gündemden düşmeyen Erbaş’ın yurt dışı gezileri de tartışılıyor. 2017 yılından bu yana 42 ülkeye yaptığı 100’den fazla ziyarette toplam 517 bin 600 kilometre yol yapan Ali Erbaş dünyanın çevresinde 13 kez tur atmış oldu. Diyanet bugünkü hutbesinde tatilleri hedef aldı.
CHP'li Emir, Diyanet, Cuma hutbesinde çıkmış 'lüks tatil haram' diyor! Hutbeyi okutan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Aynı Ali Erbaş’ın kızı, sosyal medyada ne yazmıştı? '8 yaşındaki kızım 13 ülke gördü, oğlum da 2 ülke gezdi ama Euro 30 TL oldu, en küçük Bodrum’da kaldı…' Millete köy yeter, kendilerine Avrupa turu! Millete tasarruf, kendilerine Audi! Millete haram, kendilerine helal! Sizi, hakkını utanmadan yediğiniz bu milletin açlık çığlığı boğacak!" düşüncesini dile getirdi.