CHP'li Tanal, sosyal medya hesabından Şanlıurfa Harran Tıp Fakültesi’nde vatandaşlardan pil istendiğini yazdı.

"Sağlık beklemeye gelmez" diyen Tanal, "Vatandaşın sağlığı, anayasanın 56. maddesi gereği devletin güvencesi altındadır. Ancak Şanlıurfa Harran Tıp Fakültesi’nde yaşanan durum, sosyal devlet anlayışının geldiği vahim noktayı gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullanırken şunları kaydetti:

"1 ADET PİL GETİRİLMESİ İSTENİYOR"

"Kalp ritim holter cihazı için verilen randevu 1 ay sonrasına erteleniyor. Durumu kötü olan bir hasta için “bekle” deniyor! Üstelik sadece zaman değil, pil de vatandaşın sırtına yükleniyor! Devlet hastanesi, hastadan “Duracell marka AAA pil” getirmesini istiyor. Yani halkın ödediği vergilerle dönen sistem, bir cihaza takılacak pili bile karşılayamayacak hâle gelmiş!

Bu mu sizin sağlık reformunuz?

Bu mu sizin “şahsım devleti”?

Anayasa’ya göre sağlık bir lüks değil, temel haktır. Vatandaşın cebinden pil parası çıkaran bir sistem çöküşün eşiğindedir.

Bu uygulama;

•Anayasaya aykırıdır,

•Sağlık hakkının gaspıdır,

•Sosyal devlet ilkesinin inkârıdır.

BAKAN'A SORDU

Harran Tıp Fakültesi’ne ve Sağlık Bakanlığı’na soruyorum:

1.Bir pil için vatandaşı markete gönderecek kadar mı düştük?

2.Durumu ağır olan hastaya neden bir ay sonrasına gün veriliyor?

3.Bu mu sizin şehir hastaneleriyle övündüğünüz sağlık sistemi?

Halkımız hastane hastane, sistem sistem sürünürken, siz makam araçlarınıza milyonları harcamaya devam edin!

Sağlık ticaret değildir. Sağlık beklemeye gelmez."