Doğada doğal olarak yetişen kuşburnu sağlıklı yaşamın bir parçası olarak öne çıkarken, vazgeçilmez bir içecek haline geliyor. C vitamini açısından zengin olan kuşburnu,  bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıklara karşı koruyucu bir rol üstleniyor. 

Dağlarda kendiliğinden yetişen bu meyve yöre halkı tarafından toplanarak işletmelere ulaştırılırken, fabrikalarda özenle işleniyor. 2 farklı şekilde değerlendirilen bu meyveler, kuşburnu nektarı ve kuşburnu marmelatı olarak değerlendiriliyor. İlk olarak yıkama işleminden geçen bu meyveler ardından kırma, haşlama, çekirdek ve tüyden ayırma gibi işlemleriyle hazır hale getiriliyor. Şişelenerek pastörize edilen kuşburnu ürünleri, Türkiye'nin dört bir yanına gönderilerek kapış kapış satılıyor.  

KUŞBURNUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI 

Kuşburnu sağlık açısından vücuda önemli faydalar sağlıyor. Yüksek C vitamini içeriği sayesinde kış aylarında soğuk algınlıklarına karşı koruma sağlayan kuşburnu, vücudu serbest radikallerden arındırarak hücre hasarını önlüyor. Lifli yapısı sayesinde sindirimi düzenlerken, C vitamini içeriği sayesinde cilt sağlığını destekler ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Doğal şeker içeriği sayesinde enerji seviyelerini yükselten kuşburnu, doğal ve katkısız olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.