Yirmi yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Ojos del Guadiana Kooperatifi tarafından 18 ay olgunlaştırılarak yapılan peynir, Frankfurt International Trophy tarafından dünyanın en iyi peyniri seçildi.
directoalpaladar'ın haberine göre yılda yalnızca 2.000 birim üretimiyle bu sınırlı üretim Manchego peyniri, Manchego koyun sütünden yapılıyor.Bu ödül, sadece peynir fabrikası için değil, aynı zamanda La Mancha bölgesinin dünya çapında korunan menşe ismi için de büyük bir zafer anlamına geliyor. Bu gastronomik hazine, şaşırtıcı bir şekilde sadece yaklaşık 11 Euro'luk bir fiyatla, herkesin ulaşabileceği bir noktada bulunuyor.
Manchego peynirinin özellikleri neler?
Manchego peyniri, İspanya'nın La Mancha bölgesine özgü, koyun sütünden yapılan bir peynir türüdür. Genellikle sert ve yarı sert bir yapıya sahip olan Manchego, kendine has yoğun ve zengin bir lezzete sahiptir.
Peynire karakteristik tadını veren, bölgedeki Manchega koyunlarından elde edilen sütüdür. Manchego peyniri, genellikle 3 farklı olgunlaşma süresine sahip olarak üretilir: taze (3-6 hafta olgunlaşmış), yarı olgun (3-6 ay olgunlaşmış) ve tam olgun (6 ay ve daha uzun süre olgunlaşmış). Olgunlaştıkça, peynirin tadı daha belirgin ve keskinleşir, aynı zamanda dokusu da sertleşir.
Manchego'nun kabuğu genellikle sarımsı ve dokusu, peyniri üretme sırasında kullanılan hasat işlemiyle farklı desenler oluşturur.