Yağsız yemek ve hızlı pişirme özelliğiyle son yıllarda dünyada popülerleşen Airfrey, Türkiye'de de hemen hemen tüm evlere girdi. Bir kültür haline gelen Airfrey çılgınlığı gün geçtikçe büyüyor. Pratik olmasından dolayı tercih edilen Airfrey, aslında ciddi tehlikelere neden oluyor.

ARAŞTIRMADAN ÇARPICI SONUÇ ÇIKTI

Türkiye'de yapılan bir araştırmada, patates kızartmaları 3 farklı yöntemle kızartıldı. Biri normal tavada, diğeri fazla yağda üçüncüsü ise Airfrey'de yağsız olarak yapıldı.  Araştırmada sonucunda, Airfrey ile yapılan patates kızarmasında daha fazla kanserojen olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar vücudun yağa da ihtiyaç duyduğunu belirterek, yağsız yapılan yemeklerin doğru olmadığını savunuyor. Beynin büyük bir kısmının yağdan oluştuğunu söyleyen uzmanlar, yağsız yemek yemenin ciddi zararları olduğunu ifade ediyor. 

Yağsız yemek yemek, beyin kadar kalp sağlığını da etkiliyor. Kadınlar da ise regl düzensizliğine yol açıyor. Sindirim sistemini bozan yağsız beslenme ayrıca hormon bozukluğuna ve kısırlığa da neden olabiliyor. 

FAYDALI YAĞLAR

Zeytinyağı, soya yağı, ayçiçek yağı, balık yağı

En sağlıklı yağların doymamış yağlar olduğunu ifade eden uzmanlar, trans yağlardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.