Olay, yerel saatle sabah 01:30'da, Paju şehrinde bulunan Tongil köprüsünde meydana geldi. Bir otobüsü köprüye doğru son hızla süren adam, sınır muhafızının 'dur' emrine uymadan barikatlara doğru yol almaya devam etti. Otobüs, ancak barikatlara çarpınca durdu.
Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı 30 yaşındaki adamın, yaklaşık on yıl önce Güney Kore'den Kuzey Kore'ye ettiğini söyledi. Yonhap, adamın 'Güney Kore'deki hayat pahalılığından kurtulmak için, Kuzey Kore'ye dönmeye çalıştığını' aktardı.
GÜNEYDEN KUZEYE GERİ KAÇIŞ
Komunist diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore'den irtica eden pek çok kişi, geri dönmeyi düşünmüyor. Fakat Kuzey Kore'den gelen bazı kişiler, Kuzey Kore'nin serbest pazar ekonomisinde zorlandıklarını dile getiriyor.
Haziran ayı rakamlarına göre, yaklaşık 34 bin Kuzey Koreli, Güney Kore'ye irtica etti. Sınır ötesi işlerle ilgilenen ve Kuzey Kore'den gelen sığınmacılara yerleşim desteği sağlayan Güney Kore Birlik Bakanlığı, 2022'de yaklaşık 30 sığınmacının Kuzey'e döndüğünü söyledi. Aktivistler, bu sayının çok daha fazla olabileceğini belirtiyor.
2022 yılının başlarında, 30'lu yaşlarındaki bir başka sığınmacı, Güney Kore'deki yaşam pahalılığından şikayet ederek sınırı aşmış, ve Kuzey Kore'ye dönmeyi başarmıştı.