Karapürçek ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki İdris Bilici, eşinin yaşadığı tansiyon problemine karşılık sağlıklı beslenebilmesi için 6 yıl önce aronya yetiştirmeye karar verdi.
Başlangıçta eşi ve kendisi için başladığı üretime talep artarken, Bilici aldığı hibe desteği ile üretimi büyüterek şifa deposu meyvenin satışına başladı.
ARONYA İÇİN BAHÇESİNDEKİ AĞAÇLARI SÖKTÜ
Aronya üretimi için bahçesindeki mısır ve dut ağaçlarını söktüğünü ve devlet desteğiyle aldığı fidanları ekerek bu işe başladığını söyleyen Bilici, "Dibine fındık kabuğu, hayvan gübresi koyuyorum tam organik olması açısından. Sağlık açısından önemli, ilaç sanayisinde de kullanıyor, vatandaş da bunu çiğ meyve olarak yiyor. Geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyorum." ifadelerini kullandı.
"3 AY BOYUNCA BUZDOLABINDA SAKLANIYOR"
Bilici, meyvenin buzdolabında 3 aya kadar saklanabildiğini dile getirerek, "Kurutulabiliyor, çayı oluyor, çekirdeksiz. Şehir dışından da isteyenler oluyor. Faydasını görenler var. Eşimin kolesterolü vardı ona iyi geldi." diye konuştu.