Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Paşa lokumu tarifi ve kalorisi: Yumuşacık dokusu ve benzersiz lezzetiyle paşa lokumu tarifi…
Paşa lokumu tarifi ve kalorisi: Yumuşacık dokusu ve benzersiz lezzetiyle paşa lokumu tarifi…
Süt, un ve şekerin uyumunun birleşimiyle ortaya çıkan yumuşacık tatlı. Paşa lokumu tabakları süsleyen lezzetli bir tatlı türü. Peki paşa lokumu nasıl yapılır, paşa lokumu tarifi, malzemeleri ve kalorisi haberimizde...
Gurme 2 Mayıs 2018 - 15:02

Görüntüsüyle bile iştah açan paşa lokumu evde kolayca hazırlanabiliyor. Paşa lokumu tarifi ve kalorisi birçok tatlı düşkünü tarafından merakla araştırılıyor. İşte paşa lokumu tarifi ve bu lezzet dolu tatlının malzemeleri…

PAŞA LOKUMU NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ VE KALORİSİ

Bembeyaz dokusu, ağızda hoş bir his bırakan kıvamıyla paşa lokumu dikkat çekiyor. Paşa lokumu tatlısı bir porsiyonda yaklaşık olarak 320 kalori içeriyor.

Malzemeler;

Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50g tereyağı

İçi için;
1 poşet Krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
Hindistan cevizi

shutterstock_678365650

PAŞA LOKUMU YAPILIŞI

Süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenerek 8-10dk mikser ile karıştırılır. Fırın tepsisinin tabanı boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplanır. Üzerine yavaşça kaşık yardımı ile muhallebi serilir. Soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile çırpmış olduğunuz krem şanti tatlının üzerine yayılır ve ceviz serpilir.Tatlı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Servis öncesi karelere bölünen tatlı ister rulo yapılarak ya da krem şantili kısımları üst üste gelecek şekilde ikiye katlanır. Üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.