Sıcak havalarda meyve tüketmek, hem serinlemek hem de faydalı besin değerlerinden eksik kalmamak için oldukça önem taşımakta.
Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte yaz meyvelerinin hasadına hız verilirken, artan sıcaklar vücuttaki sıvı ihtiyacının da hızla yükselmesine neden oldu. Doktorlar, hem sıvı ihtiyacını karşılamada hem de içerdiği besin değerleriyle sağlığa etki açısından en faydalı meyvelere açıklık getirdi.
İşte yaz sıcaklarında yenilmesi gereken 5 meyve
Karpuz: Yazın serinleten lezzeti
Yüzde 92’si sudan oluşan karpuz, sıcak havalarda susuzluğu gidermenin en lezzetli yollarından biri. İçeriğindeki likopen sayesinde bağışıklığı güçlendirirken, antioksidan etkisiyle hücreleri koruyor.
Kavun: Hem tatlı hem şifalı
Tatlı aromasıyla yazın favorilerinden olan kavun, A ve C vitamini yönünden zengin. Sindirim sistemini düzenler, aynı zamanda cildi nemlendirir ve serinletici etkisiyle yazın vazgeçilmezidir.
Çilek: Antioksidan deposu
Çilek, güçlü antioksidan içeriğiyle toksin atımına yardımcı olur. C vitamini deposu olan bu meyve aynı zamanda cilt sağlığına da katkı sağlar.
Şeftali: Lif ve mineral kaynağı
Lifli yapısıyla sindirim sistemini destekleyen şeftali, potasyum ve demir açısından zengin bir meyvedir. Özellikle güneşin ciltte oluşturduğu olumsuz etkilerin giderilmesinde rol oynar.
Kiraz: Doğal iltihap savaşçısı
Kirazın antienflamatuar etkisiyle bilinen özellikleri sayesinde eklem ağrılarını hafiflettiği düşünülüyor. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisiyle böbrek sağlığına da katkı sağlar.