Ortaklık kapsamında toplam 45 milyon Euro tutarında yatırım yapıldı. Bu yatırımın 20 milyon Euro’luk kısmı Türkiye Yeşil Fonu tarafından sağlanırken, kalan 25 milyon Euro Maxis Girişim Sermayesi üzerinden finanse edildi. İş Enerji, bu yatırımla Ateş Çelik’te yüzde 15 paya sahip oldu. Türkiye Yeşil Fonu için de bu yatırım, fonun ilk yatırımı olma özelliğini taşıyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Dünya Bankası’ndan sağlanan kaynağın yanı sıra, kendi fonlarımızla da bu ortaklığa dahil oluyoruz. Yeşil dönüşüm yatırımlarında bu kaynağın kaldıraç etkisiyle toplamda 2 milyar doları aşan yatırımlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç ise, “Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecine ivme kazandırmak için kurduğumuz Türkiye Yeşil Fonu’nun ilk yatırımıyla yerli türbin üretimini desteklemekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

2007 yılında kurulan ve bugün 1.300’den fazla çalışanıyla rüzgar türbini kule ve jeneratör üretimi yapan Ateş Çelik, bu ortaklıkla kapasitesini artırmayı, ihracatını büyütmeyi ve ithal aksamların yerli üretimine odaklanmayı hedefliyor. Ateş Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Güldoğan, “Bu iş birliği, sadece finansal değil; aynı zamanda ülkenin geleceğine ortak bir vizyonla yapılan stratejik bir yatırım” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez de anlaşmanın, istihdama ve Türkiye'nin enerji güvenliğine katkı sağlayacak nitelikte olduğunu belirtti.

Bu ortaklık, Türkiye’nin net sıfır karbon hedeflerine ilerleyişinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.