İstavrit balığını doğru pişirdiğinizde eşsiz bir lezzet sunar. Fakat herkes tarafından sevilen bu balık türünü yanlış pişirdiğinizde besin değerini kaybeder. İşte istavrit pişirirken yapmamanız gereken hataları:

İstavrit pişirirken yapılan hatalardan biri yüksek ısıda uzun süre pişirmek. Bu balığın etini kurutup sertleştirir. İdeal pişirme ayarı orta sıcaklıkta olmalı. 

İstavritin kendine has bir tadı var. Bu tadı baharatlarda öldürebilirsiniz. Balık yaparken aşırı baharat kullanmaktan kaçının.

İstavriti kılçıklarından ayırmak yapılan diğer bir hata. Sadece baş kısmını temizlemelisiniz. Derisini temizleyenler de oluyor. Bu hata da istavritin yağ oranını düşüren ve tadını kaçıran yanlış pişirme yöntemlerinden. Balığı derisiyle pişirmek doğru bir tercih olacaktır.

Bunların yanı sıra balığın tazeliği de önemlidir. İstavrit seçerken parlak gözleri, sıkı eti ve hoş kokusu tazeliğini gösteren önemli detaylar. Bunlara dikkat etmelisiniz.