Baharatların en sağlıklısı olarak tanınan zencefil, çoğu zaman et yemeklerinde, çorbalarda ve salatalarda kullanılmakta.
Toz, taze ya da kök şekliyle tüketilebilen zencefil, üç halinde de yüksek besin değerlerine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Yaş fark etmeksizin her bünyede bağışıklık sistemini geliştirici etkiler gösteren faydalı baharat, soğuk havalarda meydana gelen grip gibi enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu bir görev üstleniyor.

ZENCEFİLİ YOĞURTLA BİRLİKTE TÜKETİN
Zencefilde bulunan yoğun C vitamini, kış aylarında görülen hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik olarak kullanılmasına neden olmakta. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen baharatın yüzde 80'i su, yüzde 2'si protein, yüzde 1'i yağ ve yüzde 12'si nişastadan oluşuyor. Bu besin değerleri nedeniyle zencefil, ayrıca B3, B6, demir, kalsiyum, fosfor ve sodyum açısından da zengin bileşenler içeriyor.
Buna karşın uzmanlar, zencefili en etkili hale dönüştürmek için yoğurtla birlikte tüketilmesini tavsiye etmekte. Bir kase yoğurt içerisine eklenecek bir tutam zencefil, iki faydalı besinin karışımıyla harika bir yağ çözücü ve ödem atıcının oluşmasına imkan tanıyor.

İşte yoğurt ve zencefili birlikte tüketmenin faydaları:
- Antienflamatuar Özellikler: İltihapları giderir ve yeni iltihap oluşumunu engeller.
- Sindirim Desteği: Sindirim sistemini düzenler, şişkinlik ve kabızlık sorunlarına karşı etkilidir.
- Kilo Kontrolü: Yağların eritilmesine yardımcı olur ve tok tutucu özelliği sayesinde aşırı yemeği önler.
- Toksin Atımı: Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atarak temizlenmesine destek olur.
- Bağışıklık Güçlendirici: Vücudu hastalıklara karşı korur.
- Karaciğer Sağlığı: Karaciğer yağlanmasını önler.
- Kan Şekeri Dengeleyici: Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
- Cilt Güzelliği: Toksinlerin atılmasıyla cilt görünümünü iyileştirir.