Doğal besin kaynakları arasında yer alan bu meyve Brezilya ve Japonya'nın da en çok tükettiği meyvelerden biri. Türkiye'den tonlarcası bu ülkelere ihraç ediliyor. Uzak pazarlara satılan bu meyvenin hem yaşı hem kurusu faydalı.

HEM YAŞI HEM KURUSU FAYDALI

Türkiye'nin yılda ortalama 4 milyon  tona yakın ihracatını yaptığı kuru üzüm, sağlık açısından olumlu faydalar sunuyor. Sofralardan eksik edilmeyen üzümün yaşı kadar kurusu da tercih ediliyor. Bağışıklığı güçlendiren kuru üzme uzak doğu ülkeleri de büyük ilgi gösteriyor.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Kalp sağlığına iyi gelen kuru üzüm, aynı zamanda kansızlık ve kemik sağlığını da destekler. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak sağlığını desteleyen kuru üzüm, sindirime de yardımcı olur. Kronik hastalık riskini azaltan kuru üzüm ayrıca cildin genç kalmasını sağlayacak E vitamini içerir.