Karnabahar çoğunlukla haşlanarak pişirilirken işin ustaları gerçek yöntemini açıkladı. Haşlanarak pişirilirken karnabaharların tadı neredeyse yok oluyor. Oysa doğru pişirme tekniğiyle karnabahara nefis aroma ve çıtır bir doku katabilirsiniz. 

Şef Holly Nilsson, kendi bloğunda karnabaharın püf noktasını verdi. Haşlamak yerine fırında kavurmayı öneren şef, böylelikle karnabaharın dışının çıtır içinin ise yumuşacık ve enfes bir tada kavuştuğunu söyledi. 

YAPILIŞI:

1 adet temizlenmiş ve kurutulmuş karnabahar

2 yemek kaşığı zeytinyağı (İsteğe göre değişebilir)

Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı  220 dereceye kadar ayarlayın. Ve fırına tepsi yerleştirin. Böylelikle karnabaharların alt kısmının güzelce kızarmasını sağlayacaktır. 

Karnabaharın tamamen kuru olduğundan emin olun. Nemli karnabahar fırında buharlaşarak yumuşar ve çıtır dokusunu kaybeder. Zamanınız varsa, sebzeyi bir gün önceden yıkayıp kurumaya bırakın ya da önceden yıkanmış çiçekleri tercih edin.

Karnabaharı büyük çiçeklere ayırın, ardından düz tabanlı olacak şekilde bıçakla alt kısımlarını kesin.

Geniş bir kapta karnabaharları zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak tozuyla harmanlayın. Tüm çiçeklerin eşit şekilde kaplanmasına dikkat edin.

Isınmış fırın tepsisini dikkatlice çıkarın ve karnabaharları düz tarafları alta gelecek şekilde yerleştirin.

Fırında 15–20 dakika boyunca çevirmeden pişirin. Bu sayede dış yüzeyi altın renginde, iç kısmı ise yumuşacık olacaktır.

EKSTRA LEZZET KATABİLİRSİNİZ

Karnabahar fırından çıktıktan sonra sıcak haldeyken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilir ya da servis etmeden önce birkaç damla limon suyu ekleyip ince doğranmış maydanozla süsleyebilirsiniz.