İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Şişli Belediye Başkanı CHP'li Resul Emrah Şahan'ın yerine Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'i kayyum olarak atadı. Sözcü'nün edindiği bilgilere göre, Kayyum Ertürkmen, Şişli'deki Kent Lokantası'nı kapatma kararı aldı. Bu kararın yazılı bir belgeye dayanmadığı, ancak sözlü talimatla uygulandığı iddia edildi. CHP Şişli İlçe Örgütü'nün, kapanan Mahmut Şevket Paşa Kent Lokantası önünde saat 15.00'te bir açıklama yapacağı bildirildi.

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle;

-Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Şişli Belediyesi'ndeki kayyum yönetimi, Kent Lokantaları'nı kapatma kararı aldı” iddiası doğru değildir.Şişli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cevdet Ertürkmen tarafından böyle bir karar alınması söz konusu değildir.

-Şişli’deki kent lokantaları dahil tüm belediye faaliyetleri, kamunun üstün yararının gözetilmesi çerçevesinde devam etmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

"Sabit Kent Lokantalarımızın kapıları ise kapalı"

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Şahan, "Gezici Kent Lokantamız çalışıyor olsaydı Şişli Cami önünde hizmet verecekti, ancak bugün belediyemizin garajına çekilmiş durumda. Sabit Kent Lokantalarımızın kapıları ise kapalı. Bugün Kent Lokantalarının kapatılmasını sözlü talimat verenler ve ardından bunu yalanlayanlar, şu soruya cevap versin: Bu fotoğraflarda görüldüğü üzere Kent Lokantaları neden kapalı?" ifadelerini kullandı.

Şahan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu kavga, gözü doymayanlarla karnı doymayanlar arasındadır! Mücadelemiz de hizmetlerimiz de devam edecek."