İçindeki laktik asit bakterileri ile birçok hastalığa karşı koruyucu özellik sağlayan turşu özellikle kış ayarında sofralardan eksik olmuyor. Lifli sebzelerle kurulan turşular genellikle dışkının vücuttan kolay atılmasını sağlarken içinde bulunan vitaminler sayesinde sağlığa birçok fayda sağlıyor. 

İçerdiği K vitamini sayesinde kanın pıhtılaşmasını önlüyor. Özellikle içindeki B vitamini ile hafızanın güçlenmesi konusunda etkin rol oynarken aşırı turşu tüketimi de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. 

FELÇ RİSKİNİ TETİKLEYEBİLİR

Sodyum oranı yüksek olan turşu vücuttaki kan basıncını artırarak yüksek tansiyona ve osteoporoza zemin hazırlayabilir ve bu duruma bağlı olarak kalp hastalığı veya felç riskini de tetikleyebilir. yüksek tansiyon, böbrek, diyabet ve mide ile ilgili hastalıkları bulunanların turşu tüketimi konusunda hassas olması gerekiyor. 

ÜZERİNDEKİ BEYAZ TABAKA GIDA ZEHİRLENMESİNE YOL AÇABİLİR

Kurulduktan bir süre sonra turşunun üzerinde oluşan beyaz tabaka turşunun bozulmasına neden olabilirken aynı zamanda gıda zehirlenmeleri gibi durumlara da zemin hazırlayabilir. 

Doğru koşullarda hazırlanmayan turşu  karın ağrısı, kusma, ishal gibi belirtilere neden olurken yumuşama gibi durumlarda olabilir bu durum ise küf oranını yüksek olduğuna işaret eder.