Lübnan'da iki gün üst üste bazı iletişim cihazlarının uzaktan patlatılarak 37 kişinin öldürülmesi ülkede büyük korku oluşturdu.
Lübnan ordusuna bağlı ilgili birimler ülke genelinde bazı şüpheli cihazları kontrollü bir şekilde patlatmaya devam ederken, havaalanında bazı iletişim cihazlarının kullanılması yasaklandı. Lübnanlılar, cep telefonu kullanırken bile endişe duyduklarını ve neredeyse tüm bataryalı cihazlardan korkar hale geldiklerini söyledi.
Beyrut'un en işlek caddelerinden Hamra'da AA muhabirine konuşan Muhammed Abbas, yetişkinler gibi çocukların da psikolojilerinin olumsuz etkilendiğini söyledi. Kendisinin küçük çocuklarının olmadığını ancak yeğenlerine telefonların yaklaştırılmasına izin vermediğini aktaran Abbas, Lübnan'da iletişim cihazlarının patlatıldığı saldırıların çocuklar üzerindeki etkisini şu sözlerle anlattı:
"Çocuklar telefonu almak istese de vermiyoruz. Zaten çocuğun kendisi telefondan korkar oldu. Çocuğun kendisi artık 'Baba telefon patlar mı, telefonda bir şey olur mu?' diye soruyor. Yani henüz birkaç yaşındaki küçücük çocukta bile korku var artık"
"İçerisine patlayıcı yerleştirilen cihazlara bir mesaj geldiğine ve mesajı okumak üzere cihazı yüzüne tuttuğun sırada patlatıldığına" dikkati çeken Abbas, şunları kaydetti:
"Yaşanan olaylar insanları psikolojik olarak kötü etkiledi. Gelen bir arama üzerine telefonu açmaya çalıştığında patlar mı diye aklına sorular gelir oldu."
Beyrut'ta taksicilik yapan Muhammed Dokmak, 17-18 Eylül'de binlerce iletişim cihazının patlatıldığı saldırılardan sonra Lübnan'da insanların elektronik cihazlardan korkmaya başladığını belirtti.
Almanya'da yaşayan bir akrabasının Lübnan'ı ziyarete geldiğini ancak cihazların patlatıldığı saldırı üzerine anında geri döndüğünü vurgulayan Dokmak, gurbetçi akrabasının korkudan Lübnan'da ancak 10 saat kaldıktan sonra geri gittiğini söyledi.