Kraliyet şeflerine, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan bazı malzemelerden özellikle kaçınmaları talimatı verildiği biliniyor. Bu sınırlamalar, Aile üyelerinin sağlık ve yaşam tarzını korumak amacıyla titizlikle uygulanmaktadır. İşte yenilmesi yasak o besinler...
Bu kaçınılması gereken yiyeceklerden ilki, Kraliçe Camilla'nın Masterchef Avustralya'ya katılımı sırasında ortaya çıktı ve izleyicileri, kraliyet ailesinin genellikle sarımsaktan uzak durduğunu açıklayarak şaşırttı. Kendisinin ve diğer Kraliyet ailesi üyelerinin kaçındığı malzemeler sorulduğunda, Camilla itiraf etti: "Bunu söylemekten nefret ediyorum ama sarımsak. Sarımsak kesinlikle hayır."
Sarımsak, özellikle kokusunun ve tadının ağızda uzun süre kalması nedeniyle, Kraliyet ailesi için kaçınılması gereken bir malzeme olarak biliniyor. Bu durum, hem aile üyeleri hem de onları tanıyan kişiler için hoş olmayan bir deneyime yol açabilir. Kraliyet ailesinin, sosyal etkinliklerde ve resmi davetlerde saygınlıklarını korumak amacıyla sarımsaktan uzak durmaları gerektiği anlaşılmaktadır.
Bir diğer neden ise merhum Kraliçe II. Elizabeth'in sarımsağa karşı olan hoşnutsuzluğuydu; aynı zamanda soğanlara da özellikle ilgi duymadığı biliniyor. Kraliyet ailesinin kaçınması gereken ikinci yiyecek ise, eski Kraliyet uşağı ve görgü uzmanı Grant Harrold tarafından açıklandı. Harrold, Mirror'a verdiği röportajda, bu yiyeceklerin Kraliyet ailesinin mutfağında yer almadığını belirtti.
2022 yılında Express.co.uk ile yaptığı bir röportajda, eski Kraliyet uşağı Grant Harrold, Kraliyet ailesinin yemek seçimlerinde dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Harrold, "Kraliyet Ailesi, yoğun iş programları nedeniyle kabuklu deniz ürünleri zehirlenmesi riskine karşı dikkatli olmak zorunda," diyerek, bu tür gıdaların Kraliyet mutfağında sınırlı kullanımda olduğunu açıkladı.