Kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir fakat bazen fasulyelerin pişerken yeterince yumuşamaması ya da kabuklarının soyulması gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Özellikle fasulyeleri önceden ıslatmayı unuttuysanız işler biraz daha karmaşık hale gelebilir. Bu durumlarla başa çıkabileceğiniz pratik bir yöntem var. 

Eğer kuru fasulyeyi ıslatmayı unuttuysanız, pişirme sırasında suya 1 çay kaşığı karbonat eklemek fasulyelerin daha hızlı yumuşamasını sağlar. Karbonat, aynı zamanda kabukların soyulmasına da engel olur. Dikkat edilmesi gereken nokta fazla karbonat kullanmamaktır çünkü fazlası da fasulyelerin dağılmasına neden olabilir.

PİŞİRME AŞAMASINDA BU NOKTALARA DİKKAT EDİN 

Tuzun pişirme aşamasında doğru zamanda eklenmesi gerekir. Fasulyeler tam olarak yumuşamadan önce tuz eklemek, kabukların sertleşmesine ve çatlamasına neden olabilir. 

Aynı zamanda geceden ıslatılmamış kuru fasulyeyi daha hızlı pişirmenin en etkili yolu düdüklü tencere kullanmaktır. Düdüklü tencere, fasulyelerin kısa sürede pişmesini sağlarken, su miktarını iyi ayarlamak önemlidir. Suyun fasulyelerin tamamen üzerinde olduğundan emin olun böylece kabukları zarar görmeden pişmiş olur.

Pişirme sırasında fasulyeleri sık sık karıştırmak da kabuklarının soyulmasına yol açabilir. Bunun yerine, tencereyi hafifçe sallayarak fasulyeleri karıştırabilirsiniz.