Limonları doğru şekilde saklamak, hem lezzetini hem de besin değerini korumak için son derece önemli.

Yemeklerden, tatlılara, salatalara kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan limonların asidik suları marinatlar ve soslar için vazgeçilmezdir. Ancak, limonların yanlış saklanması, lezzet ve besin kaybına yol açabilir. 

Hangi limon nasıl saklanmalı?

Limonlar, oda sıcaklığında birkaç gün boyunca taze kalabilirken, buzdolabında saklandığında daha uzun süre dayanabilirler. Özellikle limonlarınızın kabuğunun kalın olduğu ve daha uzun süre taze kalmasını istediğiniz durumlarda, onları buzdolabında muhafaza etmek en iyi seçenektir.

Limonları oda sıcaklığında saklamak da, birkaç gün içinde taze kullanılacaksa uygun olabilir. 

Oda sıcaklığında limonlar daha çabuk susuz kalma eğilimindedir. Kabuklar sertleşir ve meyve suyu içeriği azalır. Hızlı oksidasyon süreci aynı zamanda tatlarını da etkileyebilir.

Limonlar buzdolabında nasıl düzgün şekilde saklanır?

Limonları nemin orta düzeyde olduğu sebzelik çekmecesine yerleştirin.
Soğuk havayla doğrudan teması önlemek için delikli plastik veya kağıt torbaya koyun.
Limonu keserseniz kullanılmayan yarımları streç filmle sarın.

Oda sıcaklığında saklamaya ilişkin ipuçları

Sert, lekesiz bir görünüme sahip limonları seçin.
Limonları ısı kaynaklarının veya doğrudan ışık kaynaklarının yakınında saklamaktan kaçının.
Mümkünse, hava dolaşımını iyileştirmek için limonları havalandırmalı bir sepete yerleştirin.

Ayrıca limonlarınızın tazeliğini uzatmak için, ayrıca kesildiklerinde hava geçirmez bir kapta saklamak da oldukça faydalıdır.