Ekmeklerinizin dayanıklılığını artırmak ve israfı azaltmak için kereviz pratik bir çözüm sunuyor.
Kereviz, ister çıtır bir somun ekmek ister yumuşak bir sandviç ekmeği olsun, ekmeğinizin etrafındaki nem seviyelerini korumaya yardımcı oluyor.
Bu yöntemi uygulamak için birkaç kereviz sapı alıp bunları ekmek poşetine yerleştirin. Kerevizin açığa çıkardığı nem, nemli bir ortam yaratarak bayatlama sürecini yavaşlatacak.
Tüketici Uzmanı Tom Church da daha önce şöyle demişti:
"Eğer sandviç yapmak için ekmeğinizi açtığınızda küflendiğini gördüyseniz, ekmek poşetine bir dal kereviz koyun. Kulağa tuhaf gelebilir ama ekmek kerevizin sağladığı nemi emecek ve böylece taze kalacak."
Kereviz hilesine ek olarak kullanabileceğiniz uygun fiyatlı bir teknik daha var: Dondurmak.
Ekmeğinizi dondurmadan önce dilimleyin, ardından ihtiyaç duyduğunuzda tek tek parçaları çıkarın, böylece ekmeğinizin tazeliğini haftalarca koruyabilir.