Kış aylarında iç ısıtan bir çorba, soğuk havalarda rahatlatıcı ve besleyici bir seçenek olarak öne çıkıyor. Çorba, yalnızca vücudu ısıtmakla kalmaz aynı zamanda lezzetli ve doyurucu bir öğün sunar. Özellikle bazı çorba tarifleri, zengin lezzeti ile içimizi ısıtarak, soğuk kış günlerinde mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkar. 

BAĞIŞIKLIK SİTEMİ İÇİN FAYDALI OLAN KREMALI MANTAR ÇORBASI 

Kremalı mantar çorbasının an malzemesi olan mantarlar  düşük kalorili olmalarının yanı sıra yüksek miktarda lif, vitamin ve mineral içerir. Özellikle bağışıklık sistemi için faydalı olan bu çorbada yer alan mantarlar düşük kalorili olmalarının yanı sıra yüksek miktarda lif, vitamin ve mineral içerir. Özellikle bağışıklık sistemi için faydalıdır. Mantarlar, bitkisel protein açısından zengindir, bu da vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Ayrıca bu çorba kolayca hazırlanabilirken,  kremalı yapısı ve mantarların topraksı lezzeti, hem damağınızı şenlendirir hem de sizi uzun süre tok tutar. Kremalı mantar çorbası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak kış aylarında sofranızın vazgeçilmezi olabilir. 

NASIL HAZIRLANIR? 

Mantarları temizleyin ve ince ince doğrayın. Soğan, kereviz ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Maydanoz saplarını ve kekik yapraklarını da doğrayın. Büyük bir tencerede orta ateşte bir miktar zeytinyağını ısıtın, doğradığınız soğan, kereviz, sarımsak, maydanoz sapları, kekik yaprakları ve mantarları ekleyin. Kapağını kapatıp, karışım yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Mantarların suyundan dört yemek kaşığı kadarını ayırın ve sonra kullanmak üzere saklayın. Geriye kalan mantar karışımına tavuk veya sebze suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 15 dakika kadar pişirin. Karışımı deniz tuzu ve karabiberle tatlandırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir blender ile çırpın. Kremayı ekleyin ve kaynama noktasına gelince altını kapatın. Çorbayı kaselere paylaştırın, kıyılmış maydanoz ve kalan mantarlarla süsleyin.