Mutfakta yemek pişirirken oluşan ağır yemek kokuları bazen evin her köşesine yayılabilir ve havayı olumsuz etkileyebilir ancak doğal bir çözüm arayanlar için basit bir yöntem var. Mutfağa defne yaprağı koymak. Birkaç defne yaprağı koymak sadece hoş bir aroma bırakmakla kalmaz aynı zamanda yemek pişerken oluşan kötü kokuları da hızla giderebilir.

DEFNE YAPRAĞININ FERAHLATICI ÖZELLİKLERİ 

Defne yaprağının güçlü aroması, mutfakta oluşan pişirme kokularını etkili bir şekilde nötralize etmeye fayda sağlar. Özellikle balık, soğan veya diğer yoğun kokulu yemekler pişerken, bir avuç defne yaprağını kaynar suya eklemek ya da doğrudan mutfakta bir kaç yaprağını yakmak, hava akışını tazeleyerek ortamdaki kötü kokuları hızla ortadan kaldırmaya yarar. 

Defne yaprağının mutfaktaki kokuları giderme etkisinin yanı sıra aslında birçok faydası daha bulunuyor. Sadece ortamı ferahlatmakla kalmıyor aynı zamanda doğal bir böcek kovucu işlevi görür. Özellikle sivrisinek gibi böcekleri uzak tutmaya yardımcı olan defne yaprağı, evin farklı köşelerinde de kullanılabilir.