Sonbahar mevsiminin kendini gösterdiği son günlerde gözler sağlıklı ve lezzetli sebzelere çevrildi. Güz ve kış ayları bu sebzenin yetişmesi için son derece ideal olurken beslenme uzmanları son yapılan araştırmalara göre lahana sebzesinin sağlık açısından en faydalı sebze olduğunu açıkladı. 

KANSER RSİKİNİ AZALTIYOR

Lahananın, zengin besin içeriği ve sağlık faydaları sayesinde diyetlerde mutlaka yer alması gereken bir gıda olduğu vurgulanırken C vitamini, K vitamini, lif ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Ayrıca bu besin öğeleri de bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlar.

Lahana gibi cruciferous sebzelerin kanser riskini azaltabileceği yönünde kanıtlar bulunuyor ve uzmanlar, lahana tüketiminin kilo kontrolüne yardımcı olabileceğini de belirtti.  

Düşük kalori içeriği ve yüksek lif miktarı sayesinde tok kalma süresini uzatarak sağlıklı kilo vermeye katkı sağlarken salatalarda, çorbalarda veya sebze yemeklerinde kullanılabilen lahana, mutfaklarda oldukça çeşitli şekillerde yer alabiliyor. Bunun yanı sıra, lahana fermente edildiğinde probiyotik özellikler kazanarak sindirim sağlığını daha da iyileştirebilir.