Üç yıl önce Çubuk Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan Selma Aslan, aldığı destekle kendi işletmesini kurdu. Aileden kalan geleneksel turşu tariflerine sahip çıkan Aslan, evde başladığı üretimi kısa sürede sanayi ölçeğine taşıdı.
"Önce tarladan imalathaneye, sonra da sofralara ulaştırıyoruz. Ev kadınıydım, şimdi 60 kişilik bir ekibin yöneticisiyim. Her geçen yıl üretimimizi artırıyoruz ve bundan büyük mutluluk duyuyorum" diyen Aslan, üretim sürecine duyduğu tutkuyu dile getirdi.
TALEP PATLAMASI OLDU ÜRETİM YETİŞMİYOR
Eşinin maaşıyla çocuklarını eğitim masraflarını karşılamakta zorlandığı dönemde iş kurma kararı alan Aslan, girişimcilik sürecine dair şunları anlattı:
"İlçemizde açılan KOSGEB kursunu duyunca hemen belediyeye gidip kayıt yaptırdım. Başta tereddütlerim vardı ama kurs hocalarımızın ve eşimin desteğiyle cesaretlendim. Devlet desteğiyle eleme, yıkama ve doğrama makineleri aldık. Üç yılda üretim kapasitemizi sürekli artırdık. Şu an taleplere yetişmekte zorlanıyoruz."
Sadece turşu üretmekle kalmayan Selma Aslan, turşuluk sebzeleri de kendi arazilerinde yetiştiriyor. 100 dönümlük bir arazide salatalık ve çeşitli sebze üretimi yaptıklarını belirten Aslan, şöyle konuştu:
"Üretimin her aşamasını kendimiz yönetiyoruz. 100 dönümlük arazimizde mevsimlik işçilerle birlikte sebzelerimizi yetiştiriyoruz. Her gün yaklaşık 5 ton salatalık işliyoruz. Mevsimlik işçilerle birlikte 60 kişiye istihdam sağlıyoruz."